Hopp til navigasjon Hopp til innhold
HPs Chromebook 11 kan overopphetes om man bruker laderen som følger med.

– Stopp salget, og plasser dem et sikkert sted

HPs Chromebook 11 trekkes tilbake.

Laderne til HPs Chromebook 11 kan bli alt for varme.

Laderen blir for varm, pass på!
Og så stort er problemet at maskinene er trukket tilbake fra den store amerikanske el-kjeden Best Buy, og nettbutikken Amazon samt Googles egen nettbutikk.

Informasjon The Verge har fått tak i, avslører at Best Buy har fått beskjed om å stoppe salget av maskinene med øyeblikkelig virkning til HP, sammen med el-sikkerhetsorganet i USA, kommer til bunns i problemet.

Les også: Dette er Chromebook 11.

– Få dem vekk!
Maskinene skal trekkes tilbake fra butikkgulvet, og «plasseres på et sikkert sted i varehuset». Vi har en følelese av at det er faren for brann som nå får HP til å reagerer med såpass heftige virkemidler.

HP bekrefter at de fraråder bruk av laderen som følger med, så har du skaffet en så må du for all del ikke lade den, spesielt ikke på natta. HP sier man kan bruke en hvilken som helst annen lader (den kan lades med en Android-kabel).

Maskinen, som ble lansert i oktober i år, har ingen offisiell salgskanal i Norge. Den har en 1.7 GHz Samsung Exynos to-kjerne CPU som drar Chrome OS, og 16 GB SSD-lagringsplass. Prisen i Statene er 1700 kroner.

Chromebook 11 kan også lades med en Android-lader.

 

Kilde:
The Verge

Stikkord: chromebook, hp, Maskinvare