Hopp til navigasjon Hopp til innhold
AMD sikret seg kontrakter med Microsoft og Sony, det hjelper selvsagt på, men de er fortsatt en dverg når de sammenlignes med Intel. (Ill.: AMD)

Derfor øker AMD

Men de har fortsatt en lang vei igjen.

Begge de nye konsollene, altså Xbox One og Playstation 4, har AMD-innmat i seg.

AMD gjør det litt bedre
Det betyr at selskapet vil kunne rapporetere mye hyggeligere tall fremover, men det er selvsagt fortsatt Intel som er kongen når det kommer til alt annet enn konsoll-innmat.

Intel har 80,2 prosent av markedet for x86-CPU-er per tredje kvartal i år (for alle enheter, ikke bare PC-er), det er mye, men likevel litt mindre enn samme periode i fjor (83,3 prosent).

AMD sitter igjen med 19,3 prosent, og går dermed opp fra 16,1 prosent fra samme periode i fjor. Mye av det, helt sikkert takket være de nye konsollene fra Microsoft og Sony. 

VIA Technologies er nummer tre med 0,4 prosent (ned fra 0,6 prosent).

Intel opp, AMD ned
Når det kommer til x86-CPU-er som kun produseres for PC-er (Intel lager som kjent også mobil-brikker), er tallene litt annerledes.

Der øker Intel med 0,5 prosentpoeng til 83,5 prosent, mens AMD synker til 15,8 prosent – ned fra 16,1 prosent. Salget av x86-CPU-er har gått ned med 2 prosent.

– Det er vanskelig å se hvordan konkurransen kommer til å se ut det kommende kvartalet. Dette fordi Intel er underveis til å lansere x86-brikker til andre enheter enn PC-er, forklarer Dean McCarron fra Mercury Research.

 

Kilde:
IDG.se

Stikkord: amd, intel, playstation, xbox