Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Chrome til Windows 8, når programmet kjøres i Modern UI-modus, minner mer og mer om et fullverdig operativsystem. Nå får nettleseren til og med sin egen app-behandler. Har Microsoft noe å frykte? Ikke umulig i det lange løp. (Ill.: Google)

Se hvordan Chrome vil kapre Windows

Lurer inn ny app-velger.

Google nærmer seg lansering av Chrome 31 med drittvare-scanner og forbedrede faner, men dette er bare bittesmå funksjoner i forhold til Googles store plan for å ta Microsoft.

Smarte funksjoner
Er det noe som er plagsomt, bortsett fra drittvare, er det å ha 20 faner oppe, men ikke vite hvem av de som spiller den lyden du så inderlig har lyst å skru av. Dette har Google gjort noe med, akkurat som de viser med et lite spilleikon i fanene om en YouTube-video spiller.

Også TV-strømming og webcam-bruk varsles på samme måte. Også drittvare-beskyttelsen, først introdusert i en tidligere versjon, har funnet veien til den langt mer stabile beta-versjonen.

Les også: Nå skal Chrome stoppe drittvare.

Vil ta over Windows 8
Ikke nok med det: bruker du Windows 8 ser nå Chrome annerledes ut i Modern UI-grensesnitt. Nå er det mulig å organisere flere Chrome-vinduer, og kjapt starte Chrome-apps med en integrert app-behandler. Det hele minner mye om Chrome OS måte å gjøre ting på.

Chrome til Windows 8 begynner altså å minne mye mer på et OS enn tidligere. Vi ser hva Google prøver på her, og vi tviler på at Microsoft ser på utviklingen med senkede skuldre.

Chrome Appvelger kan forøvrig allerede lastes ned til Windows og OS X.

Last ned Chrome Beta.

Snart kommer denne funksjonen i den endelige versjonen av Chrome. Det vil bety at du ikke lenger vil måtte lete i fanene etter hvilke av dem som lager lyd, strømmer innhold til TV-en din, eller har en webcam-sesjon gående. (Ill.: Google)
Web-app-velgeren OS X. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

 

Kilde:
Google

Stikkord: chrome, Google