Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Microsoft kan komme til å selge Xbox og Bing om Stephen Elop blir sjef, noe som er langt fra usannsynlig. Formålet skal være et svært målrettet fokus på Office, også til konkurrerende økosystem. (Ill.: Microsoft)

Microsoft kan komme til å selge Xbox…

…Om Stephen Elop blir sjef.

Bloomberg serverer saftige rykter en fredags ettermiddag.

Xbox kan ryke
Avisa hevder nemlig å høre hvisking om at Stephen Elops plan for Microsoft er å pushe Office til så mange plattformer som mulig (og i mindre grad å bruke kontorpakken som nøkkel til å selge Windows-maskinvare). Det skal være snakk om tre personer med inngående kjennskap til Elops tanker rundt Microsofts fremtid.

Ikke bare det, men han skal være interessert i å selge Xbox. Xbox har på ingen måte vært noen fiasko (tjener penger gjør de også) for selskapet, men Office er og blir hjørnesteinen til bedriften.

Laserfokus
Elops plan ser ut til å være å få selskapet til å fokusere på færre produkt-segmenter. Det hadde vært trist om selskapet forlater Xbox, men mindre trist om Bing forsvinner (bortsett fra at Google virkelig trenger en reel konkurrent).

Elop skal nemlig ha planer om å selge søkemotoren også, den er jo en ganske viktig del av Xbox-grensesnittet nå, spesielt i Nord-Amerika.

Kilde:
Bloomberg

Stikkord: elop, Microsoft, xbox