Hopp til navigasjon Hopp til innhold
iPad Air har IGZO-skjermteknologi fra Sharp. Det hevder DisplayMate. Det er ikke bekreftet av Apple. Det ventes at også iPad mini Retina, som lanseres senere denne måneden, bruker samme panelteknologi. (Ill.: Apple)

Prøver Apple å holde dette hemmelig?

– iPad Air har IGZO-panel.

Apple velger veldig bevist hva de vi vil snakke om.

Lite brukt panelteknologi
De prøver hele tiden å unngå å snakke for mye om spesifikasjoner, og avslører ikke engang hvor mye RAM iOS-produktene innehar.

Nå har de trolig kjørt på med samme strategi for iPad Air, men med skjermen, for den inneholder trolig relativt ny skjermteknologi som gjør det mulig å opprettholde minst 10 timer batterilevetid, men som samtidig gjør det mulig å slanke størrelse og vekt. Akkurat det de har gjort med Air, altså.

-IGZO i nye 9,7" iPad
Ray Soneira fra DisplayMate Technologies har testet tre nettbrett-panel mot hverandre (Amazon Kindle Fire HDX 8.9”, Apple iPad Air, Google Nexus 10), og funnet ut at det er mer eller mindre garantert at det nye nettbrettet bruker Sharps panel-teknologi IGZO (Indium gallium zinc oxide).

Det er rett og slett ikke mulig å lage et slikt produkt med et tradisjonelt a-Si-panel, for panelet i Air er 57 prosent mer strømeffektivt.

I testen fant DisplayMate at Amazons Kindle Fire HDX 8.9 har den beste skjermen (takket være LTPS – «Low Temperature Poly Silicon LTPS LCD»), men det påpekes at alle panelene er svært gode.

All Things D kan nå også avsløre hvor mye det koster Apple å produsere en iPad Air.

Les oss også på fredag, da kommer vår test av iPad Air med LTE.

Kilde:
DisplayMate

Stikkord: Apple, ipad