Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple avslører hvor mange forespørsler de har fått fra en rekke myndigheter om å utlevere personinformasjon, også Norge.

Norge er på denne Apple-listen

Så mye har Apple utlevert.

Apple har nå avslørt hvor mange forespørsler de har fått fra mange forskjellige myndigheter rundt omkring i verden. Det er første gang Apple leverer en slik rapport (PDF).

Krim-saker
Tallene gjenspiler hvor mange forespørsler selskapet har fått fra myndighetene. Ofte er det være snakk om kriminialtet som tyveri, der politiet trenger tilgang til den fornærmedes mobil-informasjon.

Også Norge er på listen over land som har spurt om å få informasjon hentet ut fra Apple. Apple har to skjemaer: ett som avslører hvor mange konto-forespørsler de har fått, og ett annet hvor mange enhets-forespørsler som er mottatt.

Så mye har Norge bedt om
Norske myndigheter har spurt om informasjon om seks kontoer relatert til forhold her hjemme. To av dem ble innvilget, mens fire ikke ble godkjent av California-selskapet. Hvorfor vet vi ikke. Det er selvsagt heller ikke mulig å vite hvilke saker dette er snakk om.

Når det kommer til Apples produkter har Norge spurt om å få hentet ut informasjon om 101 enheter fordelt på 33 forskjellige saker. I 27 av sakene har Apple levert dem noe, men ikke all tilgjengelig informasjonen på enheten.

Apple påpeker
Apple avslutter rapporten med å forsikre om følgende:

«Apple holder orden på hver forespørsel vi mottar. Noen land er ikke oppført i denne rapporten fordi Apple ikke har mottatt noen forespørsler om informasjon fra regjeringen der. Antall berørte konti og enheter er ofte større enn antallet forespørsler fordi rettshåndhevelsesorganet kan søke etter informasjon relatert til flere kontoer eller enheter. 

For eksempel kan noen enhets-forespørsler relatert til tyveri av en forsendelse innebære hundrevis av serienumre. 

I tilfeller der ingen data ble avslørt, kan Apple ha protestert mot en regjerings anmodning grunnet juridiske årsaker, eller at vi søkte i våre registre, og oppdaget at vi ikke har noen relevant informasjon. Denne kategorien inkluderer flere scenarier der ingen data ble offentliggjort. Apple har aldri mottatt en ordre etter § 215 i USA Patriot Act. Vi forventer å utfordre en slik ordre om vi hadde mottatt en.»
 

Kilde:
TechCrunch

Stikkord: Apple, sikkerhet