Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Windows 8.1 skaper trøbbel for enkelte brukere. Hva som er årsaken til at noen systemer plutselig henger seg opp, vites ikke i skrivende stund. (Ill.: Microsoft)

Windows 8.1 kan stoppe helt opp

Det eneste som fungerer er musepekeren, men det hjelper lite.

På Microsofts supportforum meldes det nå om alvorlige stabilietetsproblemer etter installasjon av Windows 8.1. Det eneste som hjelper en kort periode er å ta omstart av maskinen.

Grunnet oppdateringer eller drivere?
OS-et stopper rett og slett helt opp opp. Ingenting kan gjøres. Det eneste som er mulig er å bevege på muspekeren, men å klikke på noe går ikke.

Feilen skal ha oppstått etter installasjon av oppdateringene KB2884848, KB2883200 og KB2895219. Et Google-søk på KB2884848 gir en rekke treff på krasj.

Man tenker selvsagt i retning driverproblemer med en gang, men Microsoft har ikke bekreftet at det er dette som er problemet, eller hvilke drivere det isåfall er snakk om, eller om det rett og slett er snakk om en ukurant oppdatering.

Les også: Windows 8.1 skaper gamer-trøbbel.

– Fungerte fint en stund, men så…
«Jeg har hatt Windows 8.1 installert i omtrent en måned, og det har fungert bra. For en eller to dager siden begynte ting å låse seg når jeg forlot systemet en stund. Musen kan røres, men ingenting responderer på trykk.

Det virker som om problemet begynte når jeg installerte  KB2884848, KB2883200 og KB2895219, men jeg er ikke helt sikker på det».

En annen melder om samme problem på en Toshiba-laptop. Windows 8.1 ble lansert 17. oktober, og er kun tilgjengelig i Windows Store enn så lenge. Dette må du tenke på om du har planer om å oppgradere.

Kilde:
Tom's Hardware

Stikkord: windows 8.1