Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det er mye nytt i Android 4.4. Det nye mobil- og nettbrett-OS-et ser mye mer elegant ut, alt er ryddet opp i, og det er fokus på at apper skal kjøre i fullskjerm. (Ill.: Google)

Dette er nytt i Android 4.4

Her er det mye moro.

Det var få overrasksler å spore når Google i går kveld norsk tid endelig, etter et hav av lekkasjer, viste frem LGs Nexus 5 for første gang. Noe av det mest spennende er Android 4.4.

Visuell overhaling
Foruten svært kjapp innmat (takk Snapdragon 800), byr selvsagt Nexus 5 på den helt nyeste versjonen av Android, altså versjon 4.4 (som Nexus 2011 ikke får, av en eller annen grunn).

Men hva er nytt i denne 0.1-oppdateringen? Jo, en hel del, faktisk. Det første man legger merke til er den visuelle overhalingen OS-et har fått.

Les også: Så mye koster Nexus 5 i Norge.

Pen og ren
Alt ser mye renere og penere ut, spesielt fordi app-linjen nederst nå er helt gjennomsiktig. Det samme gjelder statuslinjen øverst. Snasent. Disse to forsvinner helt når apper kjører i fullskjermsmodus.

Skrifttypen Google bruker i Android, Roboto, har også fått en finpuss, og der du finner alle appene, også den visningen er ny.

Ny ringe-app, forbedret Google Now
Ringe-appen er bygd opp på nytt fra bunnen av, og inneholder nå direktetilgang til gule sider. For som Google selv sier: dette er starten på å bringe apper og webben sammen.

Derfor er selvsagt også Google Now oppdatert til å vise mer informasjon i forhold til hvor du er – Now vet nå rett og slett mer om hva du driver med og liker, og gir deg relevant informasjon i forhold til dette.

Hangouts
Som vi lenge har håpet på, er nå Hangouts en enda viktigere del av Android, og Googles økosystem generelt. Messages-ikonet? Det er endelig fjernet i Android 4.4. Igjen står Hangouts, for nå tar denne appen av seg all kommunikasjon, også SMS-er (som Google tidligere denne uken varslet.

Videosamtaler gjøres også i denne appen. Og nå sendes meldinger til og fra Android-enheter på samme måte som iMessage-meldinger i iOS sendes mellom iPhone og iPad-enheter.

60 timer musikk
Android 4.4 er laget for å kjøre på enheter med 512 MB RAM. For noen år tilbake var dette normen, men nå har toppmodellene i Android-segmentet 2 GB RAM. Det er fint å vite at Google ikke bare tenker på å lasse på med nye funksjoner, men også optimaliserer kjernen.

Kult er det også å vite at Nexus 5 nå kan spille musikk i 60 timer, takket være støtte for en ny måte å spille av lyd på kalt Audio tunneling. Foreløpig er dette kun mulig med Nexus 5.

En komplett gjennomgang av alt som er nytt i 4.4 finner du hos Google.

(Ill.: Google)
(Ill.: Google)
(Ill.: Google)
(Ill.: Google)
(Ill.: Google)

 

KIlder:
The Verge
The Verge

Stikkord: android, Google