Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det er flott at Google nå endelig gjør det mulig å skaffe seg en google.com/+googleplusbrukernavn-adresse. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Se hva vi fikk tilbud om

Google med gratis Google+-adresse.

Nå kan du få din personlige Google+-adresse med Google-domene.

Få ditt personlige google.com/+brukernavn
Dette er ikke noe jalla videresendingsopplegg fra tredjepart, men en fin ny tjeneste fra Google. Vi ble kjent med dette selv i dag morges når vi fikk følgende epost fra Google:

«Du er nå kvalifisert for en unik, egendefinert Google+-nettadresse som gjør det enkelt å dirigere folk til profilen din – uten å bruke lange nettadresser. Vi har reservert denne adressen for deg: google.com/+TrondBie».

Så slik vil altså din eventuelle adresse se ut, og for å aktivere adressen er det bare å trykke på lenken litt lenger ned i eposten. Om alle får denne tjenesten med en gang, eller om det rulles ut tilfeldig, det vet vi ikke.

Gratis nå, kan bli betaltjeneste
Vilkårene finner du her. Det heter blant annet at:

«Vi forbeholder oss retten til å ta tilbake eller fjerne egendefinerte nettadresser, uansett årsak og uten varsel», og: «Egendefinerte nettadresser er foreløpig gratis, men det kan det bli aktuelt å innføre betaling for adressene. I så fall gir vi deg beskjed i forkant, slik at du kan velge å avstå fra videre bruk av tjenesten».

Så tjenesten er gratis nå, men kan komme til å koste penger.

En liten allehelgensaften-hilsen fra Google.
Stikkord: Google