Annonse


– Vis ansvar, ellers…

Storbritannias statsminister David Cameron er grundig lei over at The Guardian og andre aviser stadig avslører flere overvåkingsskandaler.

– Vanskelig å ikke ta affære
Nå appellerer han til avisene å vise samfunnsansvar. I motsatt fall vil han vurdere tiltak fra regjeringens side.

– Jeg vil nødig bruke forføyninger og D-brev eller andre og tøffere tiltak. Jeg tror det er mye bedre å appellere til avisenes sosiale ansvarsfølelse. Men om de ikke viser slik ansvarlighet vil det være veldig vanskelig for regjeringen å være tilbakeholdende og ikke ta affære, sa Cameron i det britiske Parlamentet i går.

Nølende bifall
Cameron har svært nølende bifalt EUs protest mot USAs overvåking av europeiske borgere og til og med statsledere.

Annonse


Som kjent har det også kommet avsløringer av britisk overvåking som ligner på den NSA foretar på vegne av USA.

Blant annet har det kommet fram at det britiske teleovervåkingsorganet GCHQ (Government Communications Headquarters) kobler seg seg rett på de fiberoptiske kablene som utgjør hovedfartsåren på Internett.

Toppet seg med Merkel
Det hele nådde er foreløpig topp da det tyske nyhetsmagasinet Der Spiegel i sitt siste nummer kunne avsløre at amerikanerne hadde overvåket Tysklands forbundskansler Angela Merkels mobiltelefon fra USAs ambassade i Berlin, som ligger like ved det tyske regjeringsbygget.

Avsløringen har aktualisert Deutsche Telekoms planer om å bygge et sær-tysk Internett, et prosjekt kritikerne sammenligner med det Kina og Iran har gjort.

Kilde:
The Guardian

Annonse