Motorola skal lage modul-mobiler

Motorolas Project Ara er et forsøk på å totalt forandre hvordan maskinvareindustrien fungerer. De skal lage en gratis og åpen maskinvare-plattform.

Oppgrader mobilen din hos den du ønsker
For planen til det Google-eide-selskapet er å lage mobiler som kan bytte ut maskinvaren like enkelt som man installerer ny programvaren. Som Motorola selv skryter «
å gjøre for maskinvare hva Android-plattformen har gjort for programvare».

Prosjektet har som mål å lage et økosystem som gjør det mulig for deg å handle maskinvaredeler til mobilen hos flere forskjellige produsenter – kjøp CPU-en ett sted, og kameraet et annet. Eller hva med et nytt tastatur, et ekstra batteri, eller en modul ingen har tenkt på tidligere?

Annonse

Ara er et svært spennende prosjekt, men er det over-ambisiøst? (Ill.: Motorola)

For godt til å være sant, eller..?
Nyheten kommer rett etter nyheten om at et annet selskap, Phonebloks, har planer om akkurat det samme. Nå vil Motorola samarbeid med Phoneblocks-samfunnet. Phoneblocks har folkene, Motorola har den tekniske kunnskapen.

Project Ara ble forøvrig startet for ett år siden. Det blir svært spennende å se om dette blir noe som hele bransjen skjønner at er veien inn i fremtiden, eller om det kun blir et leke-prosjekt som riktignok trolig vil kunne gi ny lærdom, men som ikke blir noen forbrukersuksess.

Et utviklersett i alpha-versjon ventes til vinteren. Er du interessert i prosjektet kan du melde deg på her.

 

Kilde:
Motorola

Annonse
Annonse