Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Har hun beregnet fyll/bunn-koeffisienten først, mon tro? (Ill.: REX/Martin Lee/All Over Press)

Den perfekte pizzaen

Nå er den endelig regnet ut.

Den britiske pizzakjeden PizzaExpress bruker ordet "perfekt" i sin markedsføring.

Hjelp fra ekspertisen
Men går det virkelig an å lage en prefekt pizza? En pizza som får alle andre til å fortone seg som famlende forsøk, tilfeldigheter og ren flaks fra kokkens side?

PizzaExpress bestemt seg for å gå matematisk til verks. De tok kontakt med matematikeren Eugenia Cheng ved University of Sheffield.

Matematisk oppskrift
Resultatet ble et detaljert forskningsdokument som ved hjelp av tall og formler viser det kvantiserbare forholdet mellom bunn, fyll og pynt.

– Vi viser at for en gitt oppskrift er det ikke bare den totale tykkelsen av pizza som påvirkes av sin størrelse, men også forholdet mellom fyll og bunn, heter det nokså tørt og utvilsomt ufredagsk i dokumentet.

Så da er det bare å ønske lykke til med kalkulator, mel, ost og kjøttdeig i kveld…

Stikkord: forskning