Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Har du testet iWork-pakken tidligere, oppgraderes du automatisk til den komplette, nye versjonen helt gratis. Avbildet: nye iPhoto til OS X. (Ill.: Apple)

Slik lurer de til seg gratis Apple-programvare

Teknisk glipp.

Apple gir bort fulle versjoner av iWork-pakken (Keynote, Pages og Numbers – 140 kroner stykket) til kunder som har installert en 30-dagers testversjoner. Også Aperture, et bildeprogram til 560 kroner, er berørt av feilen.

Uheldig for Apple, flott for testere
Den ganske så oppsiktsvekkende glippen gjør nok mange testere veldig fornøyde, for programpakken deres som egentlig skulle slutte å fungere etter 30 dager, har istedet blitt forvandlet til fulle versjoner, og det i nyeste versjon, helt gratis.

Apple gir nemlig kun (offisielt) bort iWork om man kjøper et nytt iOS eller Mac-produkt. Også kunder som har kjøpt iWork på et fysisk lagringsmedium blir oppgradert til den nye versjonen gratis. Oppdatering skjer via Mac App Store.

Ingen vei tilbake
Det er ifølge 9to5mac trolig umulig for Apple å rette denne feilen, siden testversjonene av de eldre iWork-appen er identisk med forbruker-versjonene. 

Og siden appene bruker den samme identifikasjonen uansett om de aktivert eller ikke med en nøkkel, så vet ikke App Store om den eldre iWork-pakken er aktivert.

Kilde:
9to5mac

 

 

Stikkord: Apple, iwork