Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Håndvåpen er helt greit for Instagram. Mat-nytelser på grensen til sex er derimot ugreit... (Ill.: REX/Rick Colls/All Over Press)

Nei til mat-orgasme, ja til pistol

Våpen florerer på Instagram.

 

Instagram har i løpet av tre år rukket å bli verdens største sentral for utveksling av bilder, og er tett integrert med Facebook, som kjøpte dem i fjor.

Kommer rundt med merking
Her ligger det alt mulig, og det er kanskje ikke så overraskende at også våpenentusiaster legger ut bildene av klenodiene sine.

Instagram er ikke eBay, og det er utgangspunktet ikke lov å selge noe der. Men det ordner våpenselgerne lett ved å merke bildene sine for eksempel med «#glock #forsale».

Fullt lovlig
Nå er som kjent våpensalg en relativt grei sak i USA. Bare et fåtall delstater har så langt innført obligatorisk bakgrunnssjekk, og slike «annonser» er dermed fullt lovlige i de fleste stater.

Men noe underlig blir det kanskje når Instagram på flere andre områder er kjent for en streng sensur.

Bare sammen med mat…
For eksempel er emneknaggen «#foodorgasm» bannlyst. Det samme er #bigboobs, #nude og #birthdaysex.

Underlig nok er det bare mat-orgasme som er forbudt. Vanlig orgasme, altså den som kan oppstå i forbindelse med seksuell aktivitet, er visst greit (se den fullstendige listen over bannlyste emneknagger HER).

De andre sier nei
Det hører med til at både eBay og Craigslist – de to største markedsplassene på nettet i USA – har forbud mot våpensalg.

På eBay finner du etterligninger og utstyr, mens Craigslist også forbyr en rekke produkter som kan forbindes med skytevåpen.

Kilder:
The Daily Beast
Ars Technica

 

Stikkord: instagram