Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Mavericks gir flere timer batterilevetid. OS-et er helt gratis. (Ill.: Apple)

Får flere timer mer batterilevetid med Mavericks

MacBook Air stopper ikke før det har gått 15 timer.

Å installere OS X Mavericks gir ikke bare MacBook-eiere nye funksjoner, men også langt bedre batterilevetid. Apple skryter av at nye MacBook Air varer i 12 timer, men med Mavericks kan maskinen vare i hele 15 timer.

Det beste med Mavericks
OS X Mavericks er ingen stor overhaling av Apples OS til bærbare og stasjonære på måten det fungerer i bruk, men inneholder noen mindre nyttige funksjoner (som å svare direkte i varselsenteret, og vasking av grensesnittet), samt minnekrymping, 
og ikke minst: en stor optimalsering av hvordan OS-et organiserer seg selv og programvaren du bruker. Dette sparer mye strøm.

Les også: – Microsofts batterilevetid er en skandale.

Stor forbedring
Ars Technica har skrevet en svært omfattende test av Mavericks. I testen har de selvsagt også målt batterilevetiden. I hovedsak gir Mavericks to timer ekstra batterilevetid enn forgjengeren Mountain Lion.

Det er ingen tvil, gratis-oppdateringen gir mange timer mer batterilevetid i forhold til forgjengeren:

Test av en 2007 MacBook Pro, og en splitter ny MacBook Air 2013-modell. Mavericks forbedrer batterilevetiden betraktelig. (Ill.: Ars Technica)

Batterilevetiden vil alltid variere
Hvor mye du får ut av batteriet har selvsagt alt å gjøre med hva du faktisk bruker Mac-en til, men det er ingen tvil om at Mavericks er mye smartere i måten den organiserer prosesser på.

Ars Technica tror Flash kan være en av problemene som nå er løst:

«I sum betyr dette at MacBook Air' imponerende 30 prosent forbedring i batterilevetid som vises ovenfor, trolig avhenger mye av mange faktorer som er utenfor din kontroll. Jeg har en mistanke om at agressive Flash-annonser som avspilles automatisk på spesifikke nettsider på en spesiell dag, delvis kan forklare de store variasjonene i Mountain Lion-tallene.

Noen av de dårligste Mountain Lion-testene kan også ha vært uflaks når de samtidig krasjet med energi-krevende jobber i visse perioder – arbeid som stopper opp i Mavericks grunnet AC-strøm eller batteri-restriksjoner som er en del av den sentraliserte oppgavebehandleren.»

Disse maskinene kan installere OS X Mavericks.

– To timer mer
«Men selv på Mountain Lions beste dag, er den forbedrede batterilevetiden i Mavericks på den nye MacBook Air-modellen ingenting å fnyse av, da den som regel leverer to timer ekstra arbeidstid i våre tester.»

«Disse testene er, eller er ikke, representative for hvordan du bruker din Mac, men likevel er det klart at Apples forsøk ikke har vært bortkastede. Mavericks bruker virkelig mindre strøm enn Moutain Lion når man utfører de samme jobbene,» konkluderer Ars Technica.
 

Kilde:
Ars Technica

Stikkord: Apple, macbook, os x