Hopp til navigasjon Hopp til innhold
iPad Air føles mer ut som en iPad mini enn en iPad 4, men har samme skjermstørrelse og er mye kjappere enn forrige generasjon. Også iPad mini Retina har samme kjappe A7-brikke som iPad Air, men mens Air er 25 prosent tynnere enn iPad 4, er iPad mini Retina bittelitt tykkere enn forgjengeren uten Retina-panel. (Ill.: Apple)

Slik føles iPad Air

Dette mener de om iPad Air og mini Retina.

Etter gårsdagens pressekonferanse som var ferdig omtrent 20:30 norsk tid, fikk invitert presse lov til å ta litt på nye iPad Air og iPad mini med Retina-panel.

De norske iPad Air og iPad mini Retina-prisene finner du her. iPad Air lanseres i Apples norske nettbutikk 1. november, mens nye iPad mini kommer senere samme måned (trolig også til Norge, men dette er ikke bekreftet).

iPad Air
Og det er ingen store overraskelser her. Felles for alle omtalene av de nye produktene er at iPad Air føles ut som en iPad mini, og at den er lettere og tynnere enn forgjengerne på 9,7".

The Verge oppsummerer: «For å gjøre en lang historie kort: den ser og føles ut som en større (men ikke så mye større) iPad mini, og det er i hovedsak en god ting. Den er veldig vakker, med renere rammer, en mye tynnere profil samt skarpere kanter.

Sammen med den nye A7-CPU-en, og en håndfull under-panseret-forbedringer, er dette omtrent akkurat den oppgraderingen vi forventet, men mer enn noensinne tidligere føles iPad Air ut som om man holder en stor skjerm full av Internett. Det er trolig en god ting.»

Engadget«Naturlig nok ser iOS 7 utrolig flott ut på Retina-panelet, men det visste du sikkert allerede? Hva som er verdt å nevne her derimot, er hvor kjapt alt er takket være implementasjonen av A7-brikken.

Du merker virkelig denne hastigheten når man starter apper som iMovie, som starter opp med en gang. Med en brikke som dette bør du kunne komme deg rundt i den nye gratis-versjonen av iLife ganske fort.»

iPad mini Retina
Engadget oppsummerer sine erfaringer med iPad mini Retina:

«Det er ikke mye på utsiden vi ikke har sett før, faktisk så har den fortsatt den samme hjemknappen, noe som avslører at den ikke har noen Touch ID, men det er et stort unntak: Retina-panelet. 

Når man sammeligner den med den originale iPad mini-en som kom i fjor, er dette en ganske så stor forbedring i piksel-tetthet, og vi var derfor mye mer imponert av mini-en grunnet akkurat dette.»

Cnet«Selv om den føles helt super å holde i, handler alt om skjermen. Og med mini-ens mindre 7,9"-panel, ser den enda skarpere ut enn full-størrelse iPad Air. Men for å få glede av den nye, piksel-tette skjermen, må man betale mer enn for fjorårets mini. Men den er nydelig, så jeg tror økningen i prisen definitivt vil være vært det for endel folk.»

 

Kilde:
MacRumors

Stikkord: Apple, ipad air, ipad mini retina