Annonse


Nå må du godkjenne for hver gang

 

Java for vanlige brukere (altså ikke serverbiten) har det siste året fått et frynsete rykte.

Evig mas
Svært mange sikkerhetseksperter har advart mot programvaren, som brukes i de fleste norske nettbanker.

Gjentatte oppdateringer har muligens hjulpet, men har ført til et evig mas for sluttbrukerne.

Annonse


Mye tyder på at banknæringen er i ferd med å skifte plattform, men inntil videre må vi altså leve med Java.

Tvungen godkjenning
Og bedre blir det neppe av at Mozilla nå innfører tvungen godkjenning hver gang du skal bruke Java med nettleseren Firefox.

Mozilla mener dette er nødvendig, siden de ikke anser det som trygt å bruke plattformen.

– Vi vil bare hjelpe til…
– Selv om mange brukere ikke engang er klar over hvilken tilleggsprogramvare de bruker, er disse tilleggene en viktig årsak til at nettleseren henger og krasjer, samt at de kan være årsak til sikkerhetsbrudd. Ved å la brukerne selv få å avgjøre hvilke nettsteder som skal få bruke slike tilleggsprogrammer, vil vi både hjelpe til med å beskytte brukerne og sørge for at nettleserne deres kjører uten problemer, sier Benjamin Smedberg i Mozilla til Network World.

– Vil øke avstanden til Chrome
Mange mener dette vil skape problemer for vanlige brukere, og at de i redsel for å gjøre noe galt vil velge å ikke kjøre Java selv når dette er tvingende nødvendig. 

Enkelte mener også at det ytterligere vil forsterke avstanden til Googles nettleser Chrome, som nå er dobbelt så stor som Firefox egnet i antall brukere.

Men faktum mer at også Google vil stikke kjepper i hjulene for Java. Faktisk planleger de å fjerne støtten for plattformen helt i nærmeste framtid.

Annonse