Annonse


Han skrev at han likte hacking…

Kaller du deg selv for «hacker»? Det bør du kanskje slutte med.

– Liker å hacke ting
For i en rettssak i den amerikanske staten Idaho har nemlig latt denne selvbeskrivelsen falle negativt ut.

– Vi liker å hacke ting, og vi akter ikke å slutte med det, skrev Corey Thuen på nettstedet til sitt firma Southfork Security.

Ble brukt mot ham
Det skulle han aldri ha gjort. For da Battelle Energy Alliance gikk til sak mot Southfork Security, ble dette brukt mot ham.

Annonse


Thuen var tidligere ansatt i Battelle, og selskapet mener at han tok med seg kode ut av selskapet som potensielt kan true USAs sikkerhet.

Battelle steller nemlig med programvare som styrer olje, gass og elektrisitet.

– Avgjørende for retten
Da dommeren Lynn Winmill så at Thuen betegnet seg selv som «hacker» og at han oppgir at det er dette selskapet hans driver med, fikk hun blod på tann.

– Det avgjørende punktet for retten er at de tiltalte med egne ord beskriver seg selv som hackere. Ved å beskrive seg selv på denne måten har de grunnleggende sett signalisert at de både har nødvendig kompetanse og vilje til å offentliggjøre koden og skjule dette, heter det i kjennelsen.

Dermed ble Thuens maskin beslaglagt og undersøkt.

Mangeårig kamp
Lovlydige hackere i mange år påpekt at betegnelsen «hacker» brukes feil, både av presse og påtalemyndighet.

Hacking er i seg selv nøytralt, og kan brukes både i lovlig og ulovlig øyemed, mener de. Saken fra USA illustrerer kanskje at de ikke har nådd helt fram med dette synspunktet.

Kilde:
Digital Bond

 

Annonse