Her er Nokias første nettbrett

Nokias Stephen Elop har akkurat avslørt Nokia Lumia 1520 på en pressekonferanse som startet med avdukingen av flere billig-mobiler i Asha-serien.

Oppdatert, norske priser og lanseringsinformasjon:

Dette vil 6"-toppmodellen koste med 32 GB lagringplass (microSD opp til 64 GB):

Annonse

«Nokia Lumia 1520 kommer til Norge 16. januar 2014 med en veiledende pris på kr. 5700.»

Så mye vil den billigere 6"-modellen koste:

«Nokia Lumia 1320 kommer i oransje, gul, hvit og svart og er forventet i Q4 med en veiledende pris på USD339 eksl. mva. Tilgjengelighet og lokale priser vil bli annonsert på et senere tidspunkt.»

Nettbrettet ikke til Norge i år:

«Nokia Lumia 2520 kommer i blank rød, blank hvit, matt cyan og matt svart. Nettbrettet kommer i salg i løpet av Q4 med en veiledende pris på USD499 eksl. mva. Nettbrettet rulles ut i USA, Storbritannia og Finland i første omgang. Nokia Power Keyboard selges separat med en veiledende pris på USD149.»

Nye Lumia 1520 vist frem
Det melder Nokia World som strømmer pressekonferansen direkte i Abu Dhabi. Lumia 1520 har det samme designet vi kjenner fra eldre Lumia-modeller, en ny photo-app (Nokia Camera, den kan blant annet ta
 mange bilder i slengen, og lar deg velge det beste) og et 20 MP PureView-kamera.

Batteriet er på 3400 mAh.

(Ill.: Nokia)
Lumia 1520. (Ill.: Nokia)
Nokias første 6"-mobil. Den får også følge av en billigere modell. (Ill.: Nokia)

Alle ryktene stemte
Skjermen måler 6", og har 1080p-oppløsning, noe som er gjort mulig med den siste Windows Phone 8-oppdateringen Update 3. Oppdateringen legger også til større for flere Live Tiles.

Nokia bruker under pressekonferansen ganske mye tid på kameraet, så det er av sikkert ganske så god kvalitet. Manuel fokus har den også, og selvsagt også bildestabilisering.

Andre spesifikasjoner og funksjoner:

* Snapdragon 800 CPU
* Instagram-støtte i Windows Phone (i løpet av de kommende ukene)
* 2x zoom (vs. 3x i 1020)
* Nokia Beamer – del mobilskjermen din i sanntid med andre via nettet

1320 og Black-oppdateringene
Lumia 1320 er en 720p-mobil med noen veldig sterke farger. Dette er en billigere lillebror til 1520. 4G er selvsagt støttet. Den
har et 5 MP-kamera og en to-kjerne-CPU.

Lumia Black er en større oppdatering til 1320 og 1520, som inneholder Nokias nye apper og Windows Phone 8 Update 3. Alle andre Nokia Lumia Windows Phone 8-modeller får oppdateringen tidig neste år.

Litt om oppdateringer
Slik forklarer Nokia sine oppdateringsplaner fremover:

«Utover oppdatering 3 på Windows Phone 8 tilbys det nå enda flere muligheter for utviklere, da lanseringen idag også omfatter verktøy for design, utvikling og feilsøking av applikasjoner.

Disse verktøyene gjør det enklere og mer effektivt å produsere apper til Windows Phone, og er tilgjengelige via linken developer.nokia.com/offers.

Utviklere kan også fra i dag av bli medlem av Windows Phone sitt globale insentivprogram DVLUP, som tilbyr kurs og utviklingssbistand ved hjelp av et poengsamlingssytem. DVLUP-programmet er foreløpig tilgjengelig for brukere i over 20 land.»

Instagram er nå endelig underveis til Windows Phone:

«Den populære foto- og videoappen Instagram kommer til å bli lansert på Windows Phone i løpet av de nærmeste ukene, mens blant de nylanserte appene kan man nevne DreamWorks Animation, Flipboard, Electronic Arts, Vine og WhatsApp.»

Lumiq 1320. (Ill.: Nokia)

Dette er Nokias nettbrett
Lumia 2520 (10.1" – 1080p) er Nokias første nettbrett, og den kjører Windows RT 8.1. Lysstyrken skal være svært god (650 nit), slik at man kan nyte innhold uansett værforhold. Panelet er styrket med Gorilla Glass. 4G-støtte er med, og ytelsen leverer et Snapdragon 800-brikkesett som er klokket til 2,2 GHz.

Nokia Camera-appen kommer til nettbrettet 2520. De vet at folk tar bilder med nettbrett, og ønsker å være med på moroa. Den har derfor et 6,7 MP Zeiss-kamera – et 2 MP-kamera finner man i front. RAM: 2 GB.

500 dollar (3000 kroner) uten kontrakt skal Nokia ha for nettbrettet. Man får da 32 GB lagringsplass, men det er også gjort plass til en lagringsbrikke for opp til 32 GB til.

Vi venter på norske priser og tilgjengelighet på samtlige produkter.

Nokias nettbrett med Windows RT. (Ill.: Nokia)
Nokias nettbrett. (Ill.: Nokia)
Nokias nettbrett. (Ill.: Nokia)
(Ill.: Nokia)
Nokias nettbrett har Carl Zeiss-optikk. (Ill.: Nokia UK/Twitter)

 

Kilde:
Nokia World

Annonse
Annonse