Hopp til navigasjon Hopp til innhold
HTC lager for tiden et nytt nettbrett, men vil ikke avsløre størrelse eller OS. Selskapet har forøvrig avsluttet samarbeidet med Beats. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

– Vi skal overraske alle

HTC lager nytt nettbrett.

HTC vet nok ikke helt hva de skal gjøre om dagen.

Mange muligheter, vanskelige valg
De tjener ikke nok penger, og har satset delvis på et operativsystem som fortsatt er veldig lite (Windows Phone) – dessuten har Nokia omtrent alle markedsandelene i Windows Phone-segmentet.

Hva skal selskapet finne på for varsle at de fortsatt henger med, er relevante og har nye og kule produkter du bare må ha? Et nettbrett, kanskje?

Letter på sløret etter et slitsomt år
Peter Chou og Cher Wang snakket åpent med Financial Times, og avslørte litt av hvert. Selskapet følger nøye med på smartklokkene som såvidt har begynt å komme på markedet.

Riktignok har ikke denne produktgruppen en voldsom forbrukerinteresse enda, men dette vil nok komme seg når det kommer mer kompetente produkter på markedet enn hva som finnes nå. Det er store muligheter.

HTC Flyer: sommeren 2011 føltes plutselig veldig lenge siden. (Ill.: HTC)

Nettbrett først
Men før det kommer en ny HTC klokke, er nok et nettbrett fra selskapet på planen. Sist gang selskapet lanserte nettbrett var i 2011 (Flyer og Jetstream – nei, vi husker ikke disse vi heller).

Og sist The Verge hørte noe om nettbrettplanene til selskapet var at de hadde gitt opp et 10.1"-nettbrett med Windows RT, og et annet med Android.

Ett produkt – ett OS?
Nå er HTC dog igjen klare for å snakke om nettbrett, og det skal kun være snakk om ett produkt. I hvert fall i første omgang.

Det kan godt tenkes det kommer mini og max-modeller senere, altså at de går for samme taktikk som med mobilene, men design og OS forblir nok lik i den nye serien. Men blir det One-design, eller noe helt nytt? Er verden lei av grått aluminium?

Det siste HTC-ryktet er at de samarbeider med Amazon om mobiler, men det er knyttet store forbehold til dette prosjektet.
 

Kilder:
Financial Times (betalingsmur)
The Verge

Stikkord: htc, nettbrett