Hopp til navigasjon Hopp til innhold
GaragaBand kommer i ny iOS-versjon i morgen. (Ill.: iosguides)

– GarageBand blir GRATIS

Helt nye iOS-versjoner i morgen.

Gladnyhet for alle som har installert iOS7: I morgen kommer trolig gratisversjonen av musikk/lydbehandlingsprogrammet GarageBand.

Samtidig blir de øvrige programmene i Apples iLife og iWork-pakker for mobil gratis for alle som kjøper en ny iPhone 5S og 5C.

Forsvant fort
Symbolene til nye versjonen av Apples iLife-pakke for mobil dukket et kort øyeblikk opp i iCloud Lagringsadministrasjon-seksjonen i iOS Settings hos enkelte brukere i helga, før den forsvant.

Men nettstedet iosguides fikk det med seg.

iOS 7-design
De nye symbolene har ikke overraskende det minimalistiske preget til iOS 7. Før øvrig er det for tidlig å si noe om hvordan de fungerer i forhold til de gamle versjonene, som i dag koster 35 kroner stykket i App Store.

Programvaren slippes etter alt å dømme under Apple-jippoet i morgen.

Ny iWork-pakke også
Apple slipper samtidig ny versjon av produktivitets- og kontorpakken iWork, med tekstbehandleren Pages, presentasjonsprogrammet Keynote og regnearket Numbers i iOS-versjoner.

I dag koster disse programmene 70 kroner pr stykk i mobilversjoner. De nye prisene er ikke kjent, men også disse er greatis for 5C og 5S-eiere som har aktivert iOS 7 etter 1. september.

En liten hake…
Det er imidlertid en hake ved «gratis», som så ofte ellers.

Tilleggsfunksjoner i GarageBand må nemlig kjøpes in-app. Selv om Apple ikke lenger tar betalt for selve appen, skal de altså tjene penger på det du skal bruke den til.

Se MacRumours for detaljerte regler.

Stikkord: iLife, ios 7, iwork