Hopp til navigasjon Hopp til innhold
USA troner alene på topp, etterfulgt av India langt bak, og Storbritannia på tredjeplass. Italia tar fjerdeplassen. (Ill.: Facebook)

Norge har hentet ut informasjon om Facebook-brukere

16 kontoer berørt.

Facebook har levert sin første «Global Government Requests Report».

Gir litt innsyn
Formålet med rapporten er å gi innblikk i antallet forespørsler fra regjeringsapparater i de ulike landene
, og hvor mange prosent av forespørslene som blir innfridd i hvert enkelt land.

Du kan med andre ord ikke søke opp deg selv, og finne ut om FBI, NSA, CIA eller norsk etterretning er ute etter akkurat deg, men det gir jo en viss oversikt over hvilke land som er mest agressive på innsamling av data, og hvor stort utbyttet er, i prosent.

USA på topp
For å ta det minst overraskende først: USA troner alene på toppen med 11 000 til 12 000 forespørsler, derav søker de informasjon om 20 000 til 21 000 Facebook brukerkontoer. Prosenten hvor de har fått innfridd delvis datainnhenting ligger på 79 prosent.

På andreplass finner vi India – kanskje litt overraskende, vi hadde trodd britene skulle ta den (grunnet det sterke båndet til USA), men de kommer inn på andreplass. Begge to er langt under USA i antallet forespørsler: 3245 (India – 50 prosent) og 1975 (Storbritannia – 68 prosent).

Hva med Norge?
I Norge er antallet forespørsler 16, med det samme antallet forespørsler om kontoer, og en suksessrate på 31 prosent.

Island har kun én forespørsel, og en konto, og med en suksessrate på 100 prosent. Hva med Sverige? De har sendt 54 forespørsler om 66 kontoer, og har en suksessrate på 54 prosent. Danmark har 11 – 11, og en rate på 55 prosent.

Se hele listen.

 

Kilde:
IDG.se

Stikkord: facebook, personvern