Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Dette er HTC One Max. Den kommer innen utgangen av neste måned. (Ill.: HTC)

Nå vet vi alt om den

HTC One Max kommer neste måned.

I går gjorde The Verge HTCs gigantmobil One Max offisiell.

Prisen avslørt
Men det er ikke før nå de norske planene foreligger. Lansering skal, ifølge HTCs norske pressemelding, skje på tampen av neste måned, og prisen er satt til 5699 kroner. Dette ifølge Amobil.

Oppdatert, 14:03:

Vi har nå fått bekreftet fra HTC Nordic at det kun er 16 GB-modellen som skal selges i de nordiske landene. Prisen er 5699 kroner.

Om dette gjelder 16 eller 32 GB-modellen, det vet vi ikke (ingen pris i den norske pressemeldingen). Vi kommer tilbake med riktig informasjon litt senere.

power flip case, htc
Power Flip Case til HTC One Max med et 1150 mAh-batteri. (Ill.: HTC)

Spesifikasjoner
* 5.9" – 1080p
* Fingersensor
3300 mAh-batteri
* Blinkfeed (kan deaktiveres – artikler kan lagres til offline-lesing)
* 1,7 GHz Snapdragon 600 (samme som HTC One)
* 4 MP UltraPixel-kamera
* IR blaster
* Android 4.3
* Sense 5.5
* microSD (64 GB maks)
* 16 og 32 GB-modeller

Dette skriver HTC om Max
Oppsummerer:

«HTC, en global leder innenfor mobil innovasjon og design, annonserer i dag HTC One max – en supersize smarttelefon som viderefører HTC One’s prisvinnende design, funksjonaliteter og ytelse til en større skjerm.

En ny fingeravtrykkskanner samt alle de roste features, HTC BlinkFeed, HTC Zoe, og HTC BoomSound, kombinert med det helt nye HTC Sense 5.5 er alle medvirkende til fortsatt å gi den beste smarttelefon-opplevelse noensinne.»

Tibehør:

«HTC One max kan holde hele dagen med kraftig innebygget batteri på 3300mAh. Dessuten gir HTC Power Flip Case, som kan kjøpes separat, både beskyttelse og ekstra power, når du behøver det.

HTC Power Flip Case er et stilfullt cover med et innebygd 1150mAh batteri, som sikrer at HTC One max kan leve opp til det mest intensive smartphone forbruk.»

Fingersensoren:

Den gjennomsnittlige bruker av en HTC smarttelefon sjekker telefonen sin utallige ganger i løpet av en dag. Derfor hilser HTC One max deg en ny epoke av bekvemmelighet og avanserte funksjonaliteter velkommen.

Takket være den innebygde fingeravtrykkskanneren. Skanneren er plasert på baksiden av telefonen og gir brukeren mulighet til å låse opp skjermen på en rask måte. Dessuten kan man definere opp til tre programmer, som ens forskjellige fingre kan aktivere og dermed får man raskt adgang til sine favorittapps.

Sense 5.5:

Den nye Sense 5.5 oppdateringen, som lanseres på HTC One Max, inneholder en mere personlig utgave av HTC BlinkFeed. Den kan tilpasses ytterligere ved å skreddersy sitt innhold, samt integrasjon med ledende innholds leverandører. Som Instagram og Google+.

Det kan også downloades opp til 120 artikler, som kan leses offline.  Dette gjør  BlinkFeed ideell for å vise dine viktigste nyheter når du er på farten.

Får stryk av The Verge
Dessverre for HTC ble ikke mobilen godt mottatt av samme nettsted som først gjorde den offisiell. The Verge belønnet den nemlig kun med 6.0 av 10, med overskriften «Mye mer av det samme».

Av positive ting nevnes det at Max har de beste høyttalerne i bransjen, at batteriet er svært bra, panelet likeså, og at HTCs beslutning om å plassere på-knappen på siden er en god ide.

Av negative ting nevnes det at den rett og slett er for stor, at fingersensoren fungerer dårlig, at kvaliteten på mobil-huset rett og slett ikke er like bra som lillebror One, og at UltraPixel-kameraet mangler bilde-stabilisering.

Det kan virke som om HTC, som sliter med det meste om dagen, burde ha ventet noen måneder med å lansere Max, for å kunne ha pusset bort disse problemene. Men så var det dette med deadlines før juleshoppinga starter.

Kilder:
HTC pressemelding
The Verge

Stikkord: htc, htc one