Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Først til Paris for 30 kroner, og så til Dublin for 300. Amerikanske turister kunne knapt tro sine egne øyne... (Ill.: Justin Sullivan/Getty Images)

– Jøss, er det SÅ billig å fly?

Men denne gangen får de ikke billettene.

For litt over en måned siden oppdaget lykkelige passasjerer med amerikanske flyselskapet United Airlines at de kunne fly til Paris for 30 kroner (5 dollar) og til Hawaii for 60 (10 dollar).

Skyldte på ansatte
Flyselskapet skyldte på de ansatte, og betegnet det hele som menneskelig feil. Derfor lot de også de lykkelige passasjerene få beholde billettene uten å etterfakturere dem.

Nå har en lignende feil oppstått på ny, kan Mashable.com fortelle.

Falske bonuspoeng
En av nettstedets lesere oppdaget ved en tilfeldighet at det var mulig å legge inn falske bonuspoeng, slik at turen bare kostet en brøkdel av den faktiske prisen.

Fort eksempel ble det plutselig mulig å fly fra New York til Dublin for under 300 kroner (50 dollar).

Lot være å bestille
Mashables kilde lot som lovlydig borger være å bestille, m
en det er et åpen spørsmål om andre er like ærlige.

United vil ikke svare på hvor mange som har benyttet seg av «tilbudet». Samtidig forsikrer de om at folk som måtte ha tusket til seg billig-turer på denne måten ikke vil slippe unna med det.

Vil ikke godkjenne
– Vi har avdekket et problem som fører til at kunder med hensikt manipulerer vår nettside. Vi vil ikke godkjenne disse bestillingene, skriver United-talsmann Rahsaan Johnson i en e-post til Mashable.

Årsaken er at det denne gangen dreier seg om en teknisk feil, og ikke menneskelig svikt fra selskapets side. Samtidig kreves det en aktiv og bevisst handling for å lure systemet, noe selskapet anser som svindel.

 

Stikkord: feil, fly