Annonse


– Apple har skylda!

– Kan du forestille deg at du flytter til et annet postnummer, bare for å oppdage at pluggen i veggen har endret seg fra australsk til britisk?

– Apple har skylda
Slik mener Nokias tidligere topp-designer Frank Nuovo at mobilverdenen har blitt. Og det er ikke tvil om hvem han mener har skylda: Apple.

Nuovo mener det er helt uholdbart at Apple ikke går for micro USB, slik samtlige av de andre mobilprodusentene har gjort.

Og for å gjøre forvirringen total har Apple til og med endre sitt eget format, slik at gamle telefoner ikke kan brukes med nye kabler, og omvendt.

Annonse


– Forventer å lade hvor som helst
På flyplasser og andsre offentlige steder finnes det nå micro USB-plugger i veggene, slik at man kan plugge telefonen rett inn uten kabel.

Det vil si – om man ikke har noe annet enn iPhone.

– Burde ha spilt på lag
– Mobilverdenen er nå såpass moden at folk forventer å kunne lade telefonen sin hvor som helst, sier Nuevo til den australske avisen Financial Review.

Han mener Apple burde ha spilt på lag med USB-IF, organisasjonen som forvalter USB-standarden. Dermed ville de ha fått inn sine ønsker og sluppet å utvikle sin egen standard, mener han.

– Burde gjort som med Bluetooth
Som et eksempel på et slikt vellykket samarbeid nevner han Bluetooth, der alle – inklusive Apple – er enige om å bruke samme standard.

– Dette åpnet en helt ny verden for mobilprodusentene, sier han.

 

 

Annonse