Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Security Essentials kan lastes ned gratis til XP (ifølge nettsiden, ikke nedlastingslenkene), Vista og 7. I Windows 8 er løsningen integrert i OS-et som Microsoft Defender.

– Security Essentials er bra nok

Prøver å rydde opp etter uheldig uttalelse.

26. september skrev vi saken om at Microsoft fraråder å bruke deres antivirus og antimalware-programvare som eneste beskyttelse på Windows-maskiner.

Er det bra nok, eller er det ikke bra nok?
I Windows 8 er programmet bygget inn i OS-et som Windows Defender, men i Windows XP,
Windows Vista og Windows 7 må Security Essentials installeres i etterkant.

Man har jo lenge trodd at programmet var mer enn nok til å holde virus og skadevare unna i kombinasjon med et oppdatert Windows-operativsystem, men dette var ikke Microsoft, overrsakende nok, helt enige i:

«Det er ikke like effektivt å bare ha en type våpen. Som alt annet må man ha mangfold. Det er en svakhet å bare ha ett», hevdet Microsofts Holly Stewart den gang.

– Vi samarbeider
I et nytt innlegg på Microsoft-bloggen 
«Malware Protection Center» nevnes ikke Security Essentials, men det er klart at selskapet nå prøver å vinkle om det noe skakke inntrykket som ble skapt i etterkant av Stewarts uttalser.

Dennis Batchelder, en av sjefene for gruppen som jobber med programmet, har skrevet følgende:

«Vi er helt forpliktet til å beskytte våre forbrukere og bedriftskunder fra malware. Våre gode løsninger gir omfattende forsvar mot ondsinnet kode og angrep. Vår støtte til antimalware-partnere hjelper oss å bygge et sterk og mangfoldig økosystem for å bekjempe malware.»

– Dette gjør vi for å forbedre oss
Batchelder lister så opp en rekke punkter selskapet gjør for å styrke produktet. De har blant annet forbedret funksjoner som gjør det enklere å oppdage nye virustyper.

I tillegg får Microsoft virusinformasjon direkte fra maskiner som har installert programmet, men kun om brukerne selv velger å dele det.

Og til slutt deler Microsoft informasjon om nye trusler med sine antivirus-partnere, for samme med resten av bransjen å kunne beskytte alle så godt som mulig.

Han avslutter med å forsikre kundene sine at Microsoft selv på det sterkeste anbefaler «Microsoft antimalware-produkter til våde kunder, venner og våre familier».

Kilde:
Malware Protection Center

Stikkord: Microsoft, sikkerhet