Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Lyd, og ikke lys. Teknologien fra norske Elliptic Labs kan komme til å bety revolusjon for mobil-styring. (Ill.: Elliptic Labs)

Norsk selskap kan revolusjonere mobilen

Snakker med de store i Asia.

Det lille, norske selskapet Elliptic Labs har utviklet en teknologi som lar deg styre mobilen uten å berøre den i et større område enn tilfellet er i dag.

Helt ny måte
Nå snakker de ifølge BBC med ikke navngitte asiatiske mobilprodusenter som kan tenkes å implementere teknologien i sine kommende produkter.

Som videoen under viser, gir dette en helt ny måte å kommunisere med mobil og nettbrett på.

Allerede utbredt
Trådløs håndstyring er ikke noe nytt. Både Samsung og andre har allerede lagt det inn i både TV-er, mobiler og annet utstyr.

En mobil som Samsungs Galaxy S4 har for eksempel berøringsløs styring, men dette systemet er basert på infrarødt lys og kan dermed bare tolke håndbevegelser i et svært lite område utenfor mobilen.

Lyd, ikke lys
Det nye med nordmennenes løsning er at at systemet bruker ultralyd. Det betyr at håndbevegelsene virker i 180 grader rundt mobilen, og at det også kan brukes i mørke.

Systemet bruker også mindre strøm enn infrarøde løsninger.

Fikk pris i Japan
Elliptic Labs var i forrige uke på CEATEK-messen i Japan. Der mottok de innovasjonsprisen i kategorien for data og nettverk.

Det er uklart hvilke mobilprodusenter som er interessert i den norske teknologien. Men ifølge BBC kan de første telefonene med lydsensor fra Elliptic Labs kan være i produksjon allerede neste år.

Stikkord: Mobil