Annonse


Denne fjerner Samsungs region-sperre

Det er nå kjent at Samsung har innført med region-sperre på en rekke nye modeller.

Det første SIM-kortet gjelder
Problemet med sperren er at man ikke lenger kan bruke andre SIM-kort enn det man først aktiverte mobilen med. Da blir det umulig å bruke lokale SIM-kort i utlandet for å spare seg for roaming-kostnader. 
Dette gjelder Note III, men også Galaxy S4 (trolig i en ny utgave?)

Heldigvis har XDA Developer-hacker Chainfire kodet sammen en app som lar brukerne kvitte seg med den plagsomme sperren.

Nettverks-svarteliste
«Enhetens region-lås er en nettverks-svarteliste, som inkluderer både operatører og land. Chainfires RegionLock Away gjør akkurat det navnet antyder: den fjerner regionsperren fra Galaxy Note 3 SM-N9005 (i hvert fall med M17-fastvare). Den klarer å fjerne sperren ved å tømme svartelisten», skriver XDA Developers.

Annonse


Det er SM-N9005 som selges i Norge.

XDA Developers påpeker at om man allerede har planer om å låse opp SIM-kort-sperren (altså den tradisjonelle typen), så vil en slik opplåsing også fjerne den nye region-sperren.

Note 3 eiere sinte
«Dette betyr at man f.eks. ikke kan bruke Europeiske enheter med en Amerikansk, Midt-Østen eller Asisatisk SIM-kort. Du kan fortsatt bruke et europeisk SIM-kort i hele verden, men du vil ikke kunne bruke et lokalt SIM-kort når man reiser utenfor Europa, noe som selvsagt er mye billigere.

Samsung hevder at man kan bruker et hvilket som helst SIM-kort i verden etter at man har "aktivert" et SIM-kort fra regionen enheten er fra, men dette er blitt bevist av flere (sinte) Note 3-eiere å ikke være tilfelle», skriver utvikleren.

Chainfire advarer mot at man må ha en viss peiling før man prøver seg på dette, og at om mobilen har en ordentlig SIM-kort-lås (vi er noe usikre på hva som menes med dette), så vil ikke dette trikset fungere.

Samsung kan fjerne sperren
Til DinSide.no forklarer T
or Slørdal i Samsung Telecom at de kan åpne kundenes mobiler om ønskelig, og fjerne regionsperren.

ITavisen.no tar intet ansvar for tap av data, og/eller skade på mobile eller datamaskin ved bruk av appen.

Men har man allerede rootet Note 3 (fulle administrative rettigheter), så er RegionLock Away (15,99 kroner) en svært enkel måte å fjerne den nye region-sperren på. Kanskje vil det beste være å gjøre dette før man aktiverer et SIM-kort, men vi har ikke testet, og vet derfor ikke om dette er mulig.

Det er en lengre tråd om temaet hos XDA Developers om du er interessert i det tekniske rundt sperren.

Kilde:
XDA Developers

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse