Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Kunden som eier denne mobilen har behandlet den svært pent, forteller han til oss. Likevel har dette oppstått. Hva som er årsaken vet vi ikke. (Ill.: ITavisen.no)

Ikke et enkelttilfelle

Hva har skjedd med denne?

I går skrev vi en sak om at enkelte iPhone 5S-eiere i utlandet har opplevd at mobilen rett og slett endrer fasong.

Produksjonsfeil?
Vi har ingen anelse hva som får en iPhone 5S og iPhone 5 til så til de grader å endre form, men en teori kan jo være at noen av enhetene er feilprodusert, og derfor skaper trykk på feil punkt.

Mange opplever nemlig at skjevheten oppstår rett ved volumknappen. Dette er også rapportert på Apples supportforum, og MacRumors-forumet.

Kombiner dette med at mobilen blir noe varmere når den oppebevares i en trang bukselomme, evt. rett etter lading, og vi kan ha en forklaring.

Ikke et enkelttilfelle
Vi tar også forbehold om at enhetene som har blitt ødelagt på denne måten kan ha fått en fysisk smell. Men det er nok rapporter fra utenlandske fora, og som havnet i vår epost-kasse, at vi ikke tror dette alltid er tilfellet.

Så når det er sagt: vi har fått epost fra en rekke lesere som hevder de ikke har utsatt mobilen for påkjenninger som skulle tilsvare at det relativt solide aluminumshuset opplever så store forvrengninger av formen.

Ikke en garantisak?!
Felles for alle de vi har vært i kontakt med, er de enten ikke har kontaktet kjøpssted, eller fått beskjed om at garantien er brutt fordi telefonen er bøyd. Dette kan derfor tyde på at dette er en feil Apple ikke offisielt har godkjent som garantisak.

Det vil isåfall være veldig merkelig. Mobilene er ikke så ødelagte at de ikke fungerer, men designet blir jo ikke i henhold til Jony Ives spesifikasjoner.

Se selv
En av de uheldige iPhone 5-eierne har vært i kontakt med NetCom, som ga til svar at dette var «en kjent feil», men så fikk samme kunde beskjed om at garantien ikke gjaldt akkurat fordi den er bøyd.

Det er jo ikke så vanskelig å se, men spørsmålet blir derfor: skal man ikke kunne ha en mobil i lomma uten å risikere at den blir slik som eksemplene under.

Følgende bilder er fra norske iPhone 5-eiere. Samtlige påstår de ikke har behandlet mobilen på en uforsvarlig måte.

Vi har kontaktet Apples PR-selskap i Norge, Apeland, for å få klarhet i om dette er noe Apple er kjent med, men har i skrivende stund ikke fått svar.

Samme mobil som øverst i artikkelen. (Ill.: ITavisen.no)
(Ill.: ITavisen.no)
(Ill.: ITavisen.no)
(Ill.: ITavisen.no)

Stikkord: Apple, iphone