Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Eric Schmidt hevdet under et intervju under Gartner Symposium/ITxpo-messen, at Android er sikrere enn iPhone. Etter kommentaren ble han møtt av latter fra de fremmøtte. (Ill.: All Over Press)

– Android er sikrere enn iPhone

Men Schmidt ville ikke forklare hvordan.

Selv om Android er et mye mer åpent operativsystem enn Apples iOS, hevder Google-sjef Eric Schmidt at det er sikrere enn iPhone.

Gikk ikke i dybden
Han forklarte ikke under intervjuet på hvilken måte Android er sikrere enn iPhone, og fikk høre latter fra publikum etter kommentaren.

ZDNet beskriver at toppsjefens uttaleser kom med «et snev av arroganse», og at han «danset rundt et klart svar» på spørsmål på hvilken måte Android er sikere.

Istedet skal Schmidt ha skrytt av hvor mange brukere plattformen har, og at den derfor er testet grundig for å forhindre sikkerhetshull.

– Viktig at appene funker
Han snakket også om fragmenteringsproblemet til plattformen: – Med Android har vi en avtale med produsentene om at de skal holde Android butikkene kompatible, og det er et stort gjennombrudd for Android.

Det viktigste, hevder toppsjefen, er at når man kjøper en Android-mobil, så er appene kompatible. Det er det nok ingen som er uenige i.

– Android er veldig sikkert, konkluderte han med, og fikk inn litt PR også: – Du vil være lykkeligere med Gmail, Chrome og Android enn du kan forestille deg.

Kilde:
ZDNet

Stikkord: android, iphone