Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Windows Phone er veldig nærme 10 prosent markedsandel i snitt fordelt på de fem ledende europeiske landene. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Så mange bruker Windows Phone

Her er Europa-tallene.

I Europa ser Microsoft kanskje endelig lyset med Windows Phone.

Franskmenn liker Windows Phone
For tall hentet fra Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Italia og Spania avslører at OS-et har en markedsandel på 9,2 prosent.

OS-et er mest populært i Frankrike med 12 prosent, mens Storbritannia er like bak med 10,8 prosent.

Les også: Windows Phone tallene i USA.

Android er kongen
Men glem iPhone og Windows Phone en stund: det er Android som er den desidert største med hele 70,1 prosent av markedet. Siden Android tar så mye av kaka, er Windows Phone omtrent like stor som iPhone i Tyskland.

Altså en helt annen situasjon enn i USA, hvor Apple gjør det svært godt for tiden med sine to nye modeller. Spesielt 5S gjør det bra.

«Windows Phones siste vekst drives av Nokias ekspansjon innen budsjett– og mellomklassen med Lumia 520 og 620.

Disse modellene retter seg mot dem mellom 16 og 24 år, og respektive 35 og 49 år – to viktige grupper som prøver å finne en balanse mellom pris og funksjonalitet når de kjøper en telefon», forklarer Dominic Sunnebo fra Kantar Worldpanel.

– Samsung merker presset
Slik analyserer Sunnebo Androids plass i markedet:

«Etter flere år med økende markedsandeler har Android nå nådd et punkt der en betydelig vekst i utviklede markeder stadig blir vanskeligere å finne.

Androids vekst har vært ledet av Samsung, men produsenten ser nå sin andel av salg i de store europeiske økonomiene synke fra år til år, nå som et vedvarende comeback fra Sony, Nokia og LG utvider konkurranse-landskapet».

Microsoft og Nokia ser altså et gløtt av lys i Europa. Det samme kan ikke sies om BlackBerry, som ikke bare sliter med å selge produktene sine.

BlackBerrys OS står nå bare for 2,4 prosent av salget i de fem store Europesiske landene. I USA er tallet 1,8 prosent.
 

Kilder:
Kantar Worldpanel
IDG.se

Stikkord: android, ios, windows phone