Hopp til navigasjon Hopp til innhold
LGs lekre OLED-TV 55EA980W. (Ill.: LG)

Så dyre blir de norske OLED-TV-ene

LG klar denne måneden.

LG har akkurat sendt oss en interessant pressemelding.

Bedre svartnivå og kontrast
Selskapet skal nemlig lansere to OLED-TV-er i det nordiske markedet allerede denne måneden. Det er snakk om 55EA980W og Gallery OLED 55EA880W.

«LG Electronics lanserer nå årets kanskje mest etterlengtede nyhet. Fra og med oktober kommer to forskjellige OLED-TV-er fra LG i butikkene i Norge.

Modellene som lanseres, er den lett buede OLED-modellen 55EA980W, som blant annet er tildelt en EISA-pris for Europas beste design-TV, samt den flate Gallery OLED 55EA880W med en unik bilderamme med innebygde høyttalere, som ble vist for første gang på IFA-messen i Berlin tidligere i høst», skriver selskapet i pressemeldingen.

LGs OLED-TV 55EA880W kommer denne måneden. (Ill.: LG)
LG 55EA880W. (Ill.: LG)
LG 55EA980W. (Ill.: LG)

Her er prisene
– Bildekvaliteten i en OLED-TV, med usedvanlig bra svartnivå og uendelig kontrast, er langt bedre enn noe man har kunnet oppnå med tidligere panelteknologier. Derfor ser vi dette som et stort fremskritt for TV-bransjen og forbrukerne, ja, kanskje det største siden overgangen til farge-TV, forklarer LGs Thomas Wering.

Men blir dette TV-er for en gjennomsnitlig lommebok? På ingen måte:

«Veiledende cirkapris for LG 55EA980W er NOK 79 999,- inklusive mva og for LG55EA880W NOK 89 999,- inklusive mva. Begge modeller vil bli tilgjengelige i løpet av oktober», heter det i pressemeldingen.

Mer om 55EA980W
«LG har gitt 55EA980W en lett buet skjerm som gir en IMAX-lignende seeropplevelse hjemme i stuen. Bak den buede skjermen ligger fem års forskning, som medfører like stor avstand fra øyet til alle deler av bildet. Designet er allerede belønnet med priser som for eksempel Red Dot: Best of the Best og Europas beste Design-TV i EISA Awards 2013.»

Mer om Gallery OLED-TV 55EA880W
«LGs Gallery OLED-TV 55EA880W er en unik design-TV med en kreativ løsning på problemet med lydkvalitet i TV-er. Kjøper du en LG Gallery OLED, får du i tillegg til en cirka fire millimeter tynn og flat OLED-TV som egner seg ypperlig til å henge på veggen, en ramme som utvendig ser ut som en vanlig bilderamme.

Skjult i rammen sitter et 2.2-kanals lydsystem som gir rik og kraftig lyd. Ettersom 55EA880W blir som et kunstverk på veggen, har LG også inkludert en såkalt Gallery Mode hvor brukeren kan se høyoppløste digitale versjoner av kjente kunstverk signert kunstnere som Vincent van Gogh og Paul Gauguin. Med Gallery Mode er det dessuten enkelt å se en lysbildefremvisning av egne bilder på OLED-TV-en.»

Kilde:
LG pressemelding

Stikkord: lg, oled, tv