Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Steve Ballmer har store forhåpninger til at selskapet skal levere godsaker uten ham (her fotografert ved en annen anledning). (Ill.: Getty Images/Bloomberg)

– Vi skal levere den neste store greia!

Sa Ballmer før han tok krigsdansen på ny.

Det manglet ikke på tårer, hikst og hulk da Steve Ballmer tok avskjed med selskapet der han har jobbet i 33 år – 13 av dem som toppsjef.

Ikke offentlig
Avskjedsmøtet var stengt for pressen, og Microsoft har heller ikke lagt ut noe materiale fra arrangementet, som var en avskjed med de ansatte i Microsofts hovedkvarter i Redmond utenfor Seattle.

Dermed har vi bare interne kilder i selskapet å holde oss til.

En time med tårer
Men i følge disse kildene holdt Ballmer en tårevåt, en time lang tale der han berørte alt fra selskapets spede begynnelse til Nokia-kjøpet i år.

Ballmer er kjent for sin noe utradisjonelle stil, og mange vil huske den berømte krigsdansen ledsaget av vræl som «devolopers, developers, developers!» og «I love this company!» som han foretok under Microsofts 25-årsjubileum i 2000 (se video nederst i artikkelen).

Reprise på krigsdansen
I natt norsk tid tok han en reprise, til tonene av Michael Jacksons «Wanna Be Startin' Somethin'».

– Dette er lyden av Microsoft! brølte Ballmer mens han til vill jubel sjokket rundt på scenen.

– Det neste store
Med det mente han tydeligvis at selskapet kommer til å reise seg igjen, og på tross av PR-skandaler og mislykkede produktlanseringer komme med produkter som virkelig betyr noe for folk flest.

– Vi vil levere den neste store greia. Vi vil for andre verken nok en gang! sa han før han lot Jennifer Warnes og Bill Medley avslutte med låten «I've had the time of my life».

Ballmer forkynte for litt over en måned siden at han går av som toppleder i selskapet innen ett år.

Det er nnå ikke klart hvem som kommer til å ta over, men spekulasjonene går i retning av Nokia-sjefen Stephen Elop, som snart tiltrer som produkt- og tjenestedirektør i Microsoft og Ford-sjefen Alan Mulally.

Her er den opprinnelige krigsdansen fra 2000:

Kilder:
Wall Street Journal
The Verge

Les også digi.no

Stikkord: Microsoft, steve ballmer