Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Snakker du med folk via Google, kan du risikere å få deg en overraskelse... (Ill.: Google)

Sendte meldinger til vilt fremmede

Google har rettet kjempefeil.

Om du  bruker Google sitt nettpratsystem til å kommunisere medvenner og kolleger, kunne du inntil i ettermiddag risikere å få deg en overraskelse.

Men nå har Google rettet feilen som fikk mange GoogleTalk/hangouts-brukere til å si «WTF» i dag.

Sendte i hytt og pine
Nettsamtaletjenesten Google Talk (også kalt GTalk) sendte nemlig det du skrev til helt andre folk enn de budskapet var ment for.

Feilen lignet den som den Microsoft-eide konkurrenten Skype opplevde i fjor sommer. Den filen ble imidlertid rettet raskt, og siden skal ingen ha opplevd uønsket kontakt med fremmede brukere.

Er utbedret nå
Problemet er nå løst og alle tjenester er nå gradvis på vei til det normale. Vi vil oppdatere når hele tjenesten er gjenopprettet, skriver Google på sin statusside.

Feilen så først ut til å gjelde bare de som bruker en nå utdatert Google Talk-programvaren (plugin til Chrome-nettleseren)  til å sende meldinger.

Lover oppdatering i dag
Men nå ser det ut til at det også gjaldt brukere av Hangouts, som nå har erstattet Både Google Talk, Google Messenger og den originale Google Hangouts-videosamtaleklienten.

Saken ble livlig diskutert i Googles produktforum, før Google altså kom med en oppdatering i dag ved 13.30-tida norsk tid.

Ifølge vår søsterpublikasjon digi.no har også norske brukere opplevd feilen.

Kilder:
The Verge
Engadget
ZDNet

Oppdatert 26/9 2013 kl. 13:50.

Stikkord: Google