Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Selv iPhone 4 fra sommeren 2010 er kjappere enn de nyeste Android-toppmodellene. (Ill.: Apple)

iPhone 4 er bedre enn Android på dette

Mye bedre berøringsteknologi.

Apples berøringsskjermer og programvare er mye kjappere enn Android.

Android langt bak
Det kommer frem i en test utført av Agawi, et app-strømme-selskap. Ifølge Agawi bruker iPhone 5 55 millisekunder på å registrere første berøring, mens iPhone 4 bruker 85 millisekunder. Den beste Android-enheten er Samsungs Galaxy S4 som bruker 114 millisekunder.

Hva med Windows Phone? Lumia 928 er rett bak S4 med 117 millisekunder. iPhone 5 er rett og slett dobbelt så kjapp som alle Android og Windows Phone 8-enhetene som ble testet. Årsaken er Apples totale kontroll av maskinvare og programvare.

Selv relativt gamle iPhone 4 slår nye Android-enheter. (Ill.: Agawi)

iPhone 4 banker Android på dette
«Apple knuste konkurrentene. Til og med en to år gammel iPhone 4 banker Android-enheter.

Man forventer dette fra Apples design-team, mens andre ser på sin berøring som god nok. Nå vet vi hvorfor Androids berørings-tastatur ikke er like kjapt», forklarer Peter Relan, toppsjef i selskapet.

Testen er utført av Agawis egen app, TouchMarks. TouchMarks beregner hvor lang tid det tar etter at man har trykket på skjermen til mobilen oppfatter berøringen. Testen gjøres med knøttsmå apper som kun skal måle akkurat dette.

Trolig en kombinasjon av maskin- og programvare
Så hva er årsaken til at Apples mobiler er så mye bedre på akkurat dette? Agawi kan ikke peke på en ting, men spekulerer i at berørings-maskinvaren er bedre optimalsert, eller bedre kalibrert for å ta imot, og prosessere, berøringsdata.

Det kan være dette alene, eller maskinvaren i kombinasjon med OS-et. Dette er nok mest sannsynlig.

iOS er nemlig laget slik at koden kjører «nærmere» selve maskinvaren (Objective-C), mens Android (Dalvik) og Windows Phone-kode (CLR) kjører på kode som er flere programvarelag unna maskinvaren.

En liten innføring i berøringsetterslep:

 

Kilde:
Appglimpse

Stikkord: iphone