Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Hudl er en beskjedent spesifisert sjutommer som gis bort gratis til gode kunder. (Ill.: Tesco)

Blir dette det nye billig-brettet?

Supermarked-kjede gir den bort.

Nettbrett blir bare billigere og billigere. Og du ikke ha en iPad til tusenlapper for å kunne hygge deg med nett i sofaen eller på sengekanten.

566 i bonus gir brett til 1123
Det begynner etter hvert å bli mange om beinet i 1000-1500-kronersklassen. Og nå gir til og med en dagligvarekjede bort et brett dersom du er god nok kunde hos dem.

Har du handlet for så mye at du har opparbeidet deg en bonus på 60 pund (om lag 566 norske kroner) hos Tesco-kjeden i Storbritannia, får du fra 30. september et nettbrett med på kjøpet.

– Ikke «standardvare»
Sjutommeren kalles Hudl og skal ifølge Tesco selv være utviklet spesielt for dem. Det dreier seg med andre ord ikke om et «generisk» kineserbrett til noen hundrelapper av den typen det i billighyllene over hele Europa nå går tretten på dusinet av.

Om bord finner vi Android 4.2.2, en firekjerners 1,5Ghz-prosessor, 16GB lagring og et batteri som ifølge Tesco skal vare i ni timer.

Konkurrerer med Tab, Kindle og Nexus
Brettet har også port til microSD-kort, og kan dermed utvides.

Prisen uten handlebonus er lagt til 119 pund, om lag 1123 norske kroner.

Nærmest konkurrenter er Samsung Galaxy Tab 2 7, Amazons Kindle Fire HD (den nåværende, ikke den kommende modellen) og Googles Nexus 7, som koster britene henholdsvis ca. 1170, 1510 og 1879 kroner.

Det er uansett første gang vi har sett at en dagligvarekjede (som kan sammenlignes med Coops sin Obs!-kjede lager sitt eget nettbrett.

 Kilder:

Tesco.com
BBC
Engadget

Stikkord: android, nettbrett