Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Enten er gull-modellen veldig populær, eller så er det produsert færre av akkurat denne modellen. (Ill.: Apple)

Utsolgt!

Verden er ikke lei iPhone enda.

Det er gode, og dårlige nyheter, for Apple i dag tidlig.

5S utsolgt
De gode nyhetene er at iPhone 5S er utsolgt i Tyskland, Frankrike og Storbritannia. Salget av de to nye modellen startet dessuten i dag i USA og Canada.

Det rapporteres om lange køer utenfor flere Apple-butikker. Foruten nevnte land har Australia og flere asiastiske land startet salget.

Hovedforklaringen til at det er langt færre 5S i forhold til 5C, er trolig at 5C får gjennom den samme kompliserte produksjonsprossessen som iPhone 5, mens 5C har et unibody-polykarbonat-hus som er langt kjappere å produsere.

Les også: En flat opplevelse.

Gull neste måned
På den amerikanske og den britiske nettbutikkent til Apple er det ikke nok enheter inne til leveranse umiddelbart: man må vente i 7 til 10 arbeidsdager (samtlige størrelser).

Dette gjelder den svarte og den grå, men gull-modellen (champagne, egentlig), ikke kan leveres før neste måned.

Les også: Stort hull oppdaget i iOS 7.

Dette banker de Google på
Noe Apple fortsatt kan skryte av, er at de får veldig mange til å oppgradere til nytt OS. iOS 7 ble lansert offisielt onsdag denne uken.

Allerede har hele 36 prosent av alle aktive iOS-enheter blitt oppgradert til det nye, flate og mer minimalistiske OS-et. Dette ifølge analyseselskapet Mixpanel.

Tallene fra fra Chitika er langt lavere: 18 prosent har oppgradert til iOS 7. Til sammenligning, også dette tall fra Chitika, oppgraderte 15 prosent til iOS 6 etter ett døgn. iOS 5? Den gang tok det fem dager å nå 20 prosent.

iOS 7-adopsjonsraten har skutt i været. (Ill.: Mixpanel)
Chitika analyse er langt mer konservativ (Ill.: Chitika)

Når kommer de til Norge?
I Norge er situasjonen uavklart. Hverken pris, lanseringsdato eller forhåndsbestilling er mulig. Men vi vet at Telenor får inn de to nye modellene, og deksler, en gang i desember.

Den dårlige nyheten? Igjen kan man få tilgang til andres epost, kalender og Twitter, blant annet. Les alt om det hos oss.

 

Kilder:
MacRumors
MacRumors

Stikkord: iphone