Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Siri kan sette telefonen i flymodus selv om den er låst.

Enda et iOS 7-hull

Tyver kan skru av sporing via Siri.

Dette er tydeligvis dagen for sikkerhets-avsløringer i iOS 7.

Kan skru av sporingen
For ikke før oppdaget en spansk soldat at du har full tilgang til det meste via Kontrollsenteret selv om telefonen er låst, så rapporterer MacRumors via en av sine lesere at du kan sette telefonen i fly-modus via Siri.

I praksis betyr dette at en tyv som stjeler din iPhone kan skru av den smarte sporingsfunksjonen Find My iPhone uten å ha tilgang til selve telefonen.

Hun eller han trenger bare å fortelle den personlige prate-assistenten at telefonen skal settes i flymodus, og dermed er den koblet fra både WiFi og mobilnettet.

Ekstra sikkerhet
Apple har med iOS 7 har innført et nytt lag med sikkerhet som gjør at ingen kan slette innholdet på telefonen og sette den opp med en ny konto med mindre de har tilgang til passordet på din Apple-konto.

Likevel vil en tyv fortsatt kunne skape mye trøbbel for deg, og ikke minst skaffe seg tilgang til dine personlige data via «Låst skjerm»-trikset.

Viktig å endre innstillinger
Det er derfor smart å både skru av tilgangen til kontrollsenteret via låst skjerm ((Innstillinger-kontrollsenter) og deaktivere Sri når skjermen er låst (Innstillinger-Generelt-Kodelås (skriv inn kode)-Siri).

 

 

Stikkord: ios 7