Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nei, det er ikke et tynt gummihylster som du trer utenpå minnepinnen... (Ill.: int3.cc)

USB-kondomet er her

Skal beskytte mot lade-hack.

På årets Black Hat-konferanse i las Vegas viste Billy Lau, Yeongjin Jang og Chengyu Song hvordan de kunne hacke seg inn i en iPhone via en spesialbygd lader.

Saken vakte stor oppsikt, selv om problemstillingen nok er mer teoretisk enn realistisk (du må lures til å kjøpe/bruke en modifisert lader).

Øyeblikkelig hjelp fra Apple
Like fullt ilte Apple til for å løse problemet.

I  sommer tilbød de alle (også nordmenn) å kjøpe «offisiell» lader til redusert pris om de byttet inn sin piratlader (vel å merke på grunn av mulig brannfare).

Og i iOS 7 ligger det inne en advarsel-funksjon som gjør deg oppmerksom på at du har koblet til en «uoffisiell» lader og hvilke farer dette kan innebære.

USB-prevensjon
Men å er den endelige løsningen her: USB-kondomet.

Det er selskapet int3.cc som står bak dette banebrytende produktet.

Ikke gummi
Nå tror du kanskje at dette rett og slett dreier seg om en tynn gummihylse som du trer utenpå USB-pluggen før du stikker den i laderen – akkurat som du gjør når du skal stikke en viss kroppsdel i folk du ikke ønsker å få barn med eller få skumle sykdommer av.

Nei, USB-kondomet er mer avansert enn som så.

Det er en dongle
«Kondomet» deaktiverer nemlig data-pinnene i USB-pluggen, slik at laderen bare fungerer som lader. Med andre ord er det bare strøm som kommer gjennom, ikke data.

Og det dreier seg slett ikke om gummi, men om en såkalt dongle (noen som husker at kondom i sin tid ble kalt «dong»?). Altså en dings du kobler mellom USB-pluggen og laderen.

Neppe på Rimi
På selskapets nettside oppgis prisen til null dollar, og varen som utsolgt.

Det kan med andre ord gå litt tid før den dukker opp i kassa på Rimi sammen med produktene fra RFSU…

 

 

 

 

Stikkord: hacking, usb