Annonse


Dette har mange ventet på

Cyanogenmod er en kjempeflott ROM (operativsystem) til Android som baserer seg på «ren» Android, men med flere nyttige ekstra-funksjoner.

Dette har mange ønsket seg
Vi har tidligere skrevet en lengre artikkel om hvordan man installerer ROM-en på en Samsung Galaxy S4 – vi mener S4-en blir mye kjappere og oversiktelig med en slik ROM uten masse mas og ekstrafunksjoner fra Samsungs programvareteam. Det er virkelig som å få en ny mobil.

Nytt fra og med Cyanogenmod 10.2 «nightly» 10. september er implemetering av Cyanogenmod Account.

Fungerer fint, men få funksjoner
Ved å lage en konto her, og installere de nyeste nightly-versjonene, kan mobilen spores via samme nettside.

Annonse


Foreløpig er det litt få muligheter: man kan ikke låse mobilen, kun slette den. Men, er den stjålet kan det definitivt være det beste alternativet.

Sporingskartet. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Legg inn på nytt
For ekstra sikkerhet må man taste C
yanogenmod Account-passordet en gang til etter innlogging om man ønsker å spore mobilen.

Vi har testet 10. september-versjonen av ROM-en, og 12. september-utgaven. Det er ingen endringer i den siste versjonen (men oppgraderer man til ny «nightly» må man slette Cyanogenmod-kontoen og legge den til igjen).

Alt i alt er dette en fin løsning som fungerer med minimale grep. Registrer en konto på nevnte nettside, legg til Cynageenomod-konto på mobil, og logg inn. Ferdig.

Liker du dette temaet? Last ned HoloGlass [Beta]. Flotte bakgrunner finner du hos InterfaceLIFT. Bildet jeg bruker finner du her.

Innlogging på mobilen. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Annonse