Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det blir svært spennende å se hvilke mobiler Microsoft kan klare å lage nå som de eier Nokia, og ikke minst hva Windows Phone-partnerne velger å gjøre. (Ill.: Nokia)

Microsoft: – Dette vil hjelpe våre partnere

Men er HTC og Samsung enige?

Ifølge den ferske OS-sjefen til Microsoft, Terry Myerson, er oppkjøpet av Nokia en positiv greie for de andre Windows Phone-partnerne.

Sure partnere?
Det spørs om HTC, Huawei og Samsung er enige i akkurat det – det er lett å tenke tilbake på Acers reaksjon etter at Surface ble avduket.

Begrunnelsen til Myerson er at nå som Nokia er eid av Microsoft, så vil plattformen løftes opp foran øyene på forbrukerne, og på den måten hjelpe de andre.

Les også kommentaren: Derfor tror vi Nokia, HTC og BlackBerry dør.

– Vi er spennende, men det er også partnerne
«Vi har spennende i
déer, og det samme har våre OEM-partnere. Våre partnere bringer innovasjon, mangfold og en skala til Windows. Jeg blir alltid begeistret for nye vakre design våre partnere stadig bringer til markedet. 

Det er en bredde av valg i formfaktor, finish og materialer som gir unike enheter på en rekke prisområdene. 

Disse enhetene har innovative skjermer med høy oppløsning, lyd, kamera, fler-berørings-skjermer, kreative nye fengslende design, nye sensorer, og andre maskinvare-forbedringer som gir valg i markedet, og gode opplevelser for brukerne.»

iOS, Android og Windows Phone
Spørsmålet er jo nå selvsagt om de eneste som er igjen av WP-OEM-partnere (HTC, Samsung og Huawei), velger å gi opp Windows Phone som de uansett ikke klarer å selge (det er fullstendig Nokia-dominans i dette segmentet), og satse 100 prosent på Android.

Vi tror på sistnevnte, og at dette kan gi Samsung skikkelig konkurranse igjen. Kanskje kommer Microsoft til å lukke Windows Phone helt, og bli helt som Apple? Det er langt fra en umulighet etter dagens store nyhet.

Kilde:
Blogging Windows

Stikkord: Microsoft, nokia, windows phone