Annonse


Microsoft skal ta betalt for XP-oppdateringer

Som vi tidligere har varslet er det fullstendig slutt på Windows XP-oppdateringer fra 8. april neste år.

Fortsatt mange brukere
Det er kanskje på tide vil mange si, OS-et er tross alt hele 12 år. Men det betyr egentlig ikke så mye at Microsoft mener man bør oppgradere, for XP brukes fortsatt av 37,17 prosent, og derfor vil svært mange maskiner ha OS-et installert også i april neste år.

Det er bare Windows 7 som er større. Heldigvis kunne vi idag melde at XP er på vei ned, mens Windows 7 og 8 øker.

Retter kun kritiske feil
Så, oppdateringene vil altså slutte å komme via Windows Update, men det er bare om man ikke betaler.

Annonse


Microsoft har et program kalt «Custom Support» (varer i tre år per pensjonerte produkt – gjelder for de med egen avtale med Microsoft) som vil koste 200 dollar i året, og som også vil dekke XP. 

Det er snakk om feilretting av hull som klassisiferes som kritiske som skal rettes i dette programmet. Ønsker man viktige oppdateringer også, må man ut med enda litt mer.

Et tilbud for bedrifter
I hovedsak er dette et tilbud rettet mot bedrifter som av en eller annen grunn er nødt til fortsatt å bruke det gamle NT-OS-et, og som har en spesiell avtale med Microsoft.

Slik vi skjønner det er det ikke mulig for privatpersoner med en Retail-versjon av XP å kunne ta i bruk dette tilbudet.

Så oppdateringene vil altså fortsatt lages, det er bare det at de aller fleste ikke vil motta dem. Vi tipper nok likevel oppdaterte versjoner av XP, eller kanskje enkelt-oppdateringer, vil finne seg til rette på de sedvanlige fildelingsnettverkene.

 

Kilde:
PCWorld

Annonse