Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple har kjøpt nok et bildeselskap fra Malmö. Denne gang et selskap som spesialiserer seg på bildekompresjon på ARM-brikker. (Ill.: Apple)

Apple holdt dette hemmelig lenge

Har vært på shoppingtur i Sverige.

Apple liker det som skjer i Malmö. I kjent tradisjon har selskapet nemlig kjøpt to nye små-selskap (det første for tre år siden) for å integrere teknologi i eksisterende, og kommende, produkter og tjenester.

Nytt selskap har havnet hos Apple
Nå er det nemlig avslørt at Malmöselskapet Algotrim er kjøpt av giganten. Algotrim driver med bildeteknologi, nærmere bestemt av bilde- og video-kompresjon på mobile enheter. Noe for Apple Maps dette, altså.

Det har blant annet utviklet «Fast JPEG Processor», en teknologi de i 28. mars i fjor kunne melde hadde blitt solgt til den japanske mobiloperatøren KDDI.

Har patent
I 2008 viste de også frem teknologi på Microsoft-messen «TechFest». De har fra før av patent på en «lossless» kompresjonsteknologi.

Desverre kan ikke en av selgerne, Anders Holtsberg, si noe om oppkjøpet, men han jobber nå hos Apple.

Heller ikke Anders Berglund, en av de andre grunderne, vil avsløre noe ovenfor nyhetsbyrået Rapidus som først kontaktet dem.

Liker svensk teknologi
Det er ikke første gang Apple handler selskaper som er eksperter på digitalbilde-teknologi. For tre år siden kjøpte de nemlig Polar Rose. Polar Rose laget et system som gjør det mulig å sortere bilder i album basert på hva bildene inneholder.

Dette er teknologi som kanskje allerede er brukt i Aperture og iPhoto.
 

Kilder:
IDG.se
Rapidus

Stikkord: Apple