Hopp til navigasjon Hopp til innhold
En e-post fra Apple bekrefter at iOS 7 kommer 10. september. Nå spørs det om det kommer ny iPhone samtidig.

– Som du allerede vet…

E-post røper iOS 7-dato.

For to uker siden kunne vi fortelle at en eller to nye iPhone-modeller – trolig kalt 5c og/eller 5S – vil bli lansert 10. september.

Bekreftes i e-post
Nå bekrefter en e-post fra selskapet Nuance (selskapet bak stemmestyringssystemet Siri) at Apples nye mobile operativsystem iOS7 vil bli lansert samme dag.

I e-posten som er sendt til den newzealandske utvikleren Owen Williams, som jobber med Siri via verktøyet SpeechKit,  står det følgende:

– Som du trolig er klar over…
Kjære NDEV-utvikler,

Som du trolig er klar over, vil iOS7 bli lansert den 10. september. NDEV-programmet har forhåndssikret at Speechkit 1.4.5 virker ordentlig med iOS 7, men vi oppfordrer deg til å foreta dine egne tester for å være sikker på at taletjenesten fortsatt virker sømløst når oppdateringen kommer. Rapporter eventuelle problemer til vår support-side.

Svært sannsynlig
Dermed øker sannsynligheten for at 10. september er datoen for oppdateringen på programvarefronten.

Når det gjelder den nye telefonen, er det mer usikkert. Men Apple har tradisjon for å annonsere telefoner og nye versjoner av iOS samtidig, så det ville være overraskende om bare OS-et kom.

– Mulig de bare tipper
Owen Williams tar for sikkerhets skyld et lite forbehold om innholdet i e-posten han har mottatt:

– Selvsagt er det mulig at Nuance ikke vet noen ting og bare tipper at ryktene stemmer. Men med den nærheten de har til Apple ville jeg ikke bli overrasket om de virkelig visste datoen, skriver han på sin blogg.

Stikkord: ios 7