Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Google ønsker full kontroll over Chromecast. (Ill.: Google)

Google saboterer Chromecast

Forbyr tredjeparts-støtte.

Chromecast, den lille billige dongelen fra Google som gjør det mulig å strømme musikk og video fra mobilen og nettbrettet til TV-en, blir dårligere grunnet Google.

Setter en stopper for tredjeparts-apps
For selskapet ønsker kontroll over hva som skal sendes til HDMI-dongelen. En tredjeparts-app gjorde det mulig å strømme hva som helst til den lille dingsen, til Google satte en stopper for det.

Aircast gjorde det mulig å strømme lokale filer, fra Dropbox og fra Google drive, men dette stoppes med en ny oppdatering som kommer snart.

Mens vi venter på en hack
For ifølge utvikler Koushik Dutta (via Google+), inneholder den nyeste fastvaren til Chromecast en oppdatering som setter en effektiv stopper for dette. Så har du den lille strømmedongelen er det nok best å ikke installere oppdateringen.

Dutta påpeker at det finnes andre åpne produkter som har den samme funksjonaliteten, blant annet LeapCast og NodeCast.

Google vil bare at godkjent innhold skal sendes til dongelen. Heldigivis er det allerede funnet hull i Chromecast som kan åpne for mye moro.

Google benekter ikke
Dette sier Google om
Chromecast-utviklingen til The Verge. De påpeker at det Dutta har prøvd er en test-SDK, men vil samtidig hverken bekrefte eller avkrefte mulige restriksjoner:

«Vi er glade for å kunne levere mer innhold til Chromecast, og ønsker å støtte alle typer programmer –  inkludert de for lokalt innhold. Det er fortsatt tidlig for Google Cast SDK-en som vi nettopp lanserte som en utvikler-test.

Vi forventer at SDK-en vil fortsette å utvikle seg før vi lanserer den endelige utgaven av utvikler-pakken, og ønsker å gi en god opplevelse for brukere og utviklere før vi gjør SDK-en og flere apps mer tilgjengelig.»
 

Kilde:
Gizmodo

Stikkord: chrome, Google