Hopp til navigasjon Hopp til innhold
HTC-toppsjef Peter Chou får krass kritikk fra ansatte og eks-ansatte. (Ill.: Thomas Marynowski)

De mener denne mannen har skylda

– Han hører ikke på andre enn seg selv.

Flere personer som har jobbet i HTC, og også flere som fortsatt jobber der, legger mye av skylda for de dårlige resultatene på toppsjef Peter Chou.

Ifølge dem fostrer Chou en dårlig bedriftskultur, og moralen skal være lav etter at flere sjefer har forlatt selskapet.

– Alt for egenrådig
Selskapet har laget en svært god mobil i HTC One, men mobilen kan ha kommet for sent til å redde et selskap som sliter enormt økonomisk. Det hjalp heller ikke at de ikke klarte å produsere nok av den.

Vi har tidligere skrevet at eks-medarbeidere i HTC har tegner et bilde av Chou som en alt for autoritær leder som ikke hører på andre i selskapet – derfor mener også de samme personene at Chou må ta mesteparten av skylda får den dårlige utviklingen siden 2011 når de var på helt på topp.

Les også: Faller HTC sammen?

Stilen som fungerte tidligere
Følgende er et eksempel fra Reuters, vedrørende Chous lederstil, en stil som fungerte i selskapets yngre dager, men som ikke lenger fungerer i en mobilbransje med stadig hardere konkurranse og som står midt i et økende problem med å kunne differensiere seg, særlig gjelder dette Android:

«Chou tegnet raskt noen skisser på en tavle, minnes en av de tilstedeværende, som fort hadde konturene av en enhet, med pris og lanseringsdato – bare tre måneder unna.

De fleste produsenter ville trengt opp til 18 måneder for et lignende prosjekt, men likevel dukket Sensation XL opp på timeplanen, og til strålende kritikker.»

HTC Sensation XL ble testet av DinSide.no 1. desember 2011 –de belønnet den med terningkast fire.

Les også: Faller med 90 prosent.

– Holdt ikke egne løfter
Dette fungerte altså tidligere, men ikke nå lenger. Det hjelper heller ikke at HTC krymper i mobil-segmentet (og dermed ikke kan sikre seg like gode avtaler med utstyrsprodusenter), samtidig som moralen synker:

«Sjefer sier at HTCs manglende evne til å nå sine salgsmål i hvert fall var delvis grunnet Chous lederstil. 

Etter å ha ansatt en haug med utenlandske ledere, klate han ikke å holde løftene om å skape en mer åpen kultur, og avstå fra tilstrekkelig autoritet. Han kritiserer åpent ledere, og overvurderer sine beslutninger, ofte med lite diskusjon», skriver Reuters i rapporten.

Nye sjefer borte
Flere av sjefene Chou hentet inn er nå borte (noen av dem har startet et nytt mobilselskap), og trolig også mye av grunnlaget for å bygge HTC på en annen kultur. Chou skal ikke være villig til å gi fra seg noe av makten han har i selskapet.

Og ikke nok med det: ifølge Reuters' kilder har ikke selskapet noen tanker om en mulig etterfølger.
 

Kilde:
Reuters

Stikkord: htc, Mobil