Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Overklokkingsnettsiden HWBOT har valgt å bannlyse Windows 8, og slette alle tester gjort ved hjelp av OS-et.

Windows 8 bannlyst

Stoppet av testere – også 8.1 berørt.

Windows 8 er nå et bannlyst OS hos overklokkingsnettsiden HWBOT.

Stoppet av klokka
RTC er rett og slett en måte for datamaskinen til enhver tid å være klar over hva klokka er. Det er andre måter å gjøre dette på, men RTC har fordelen med at den bruker lite strøm, og lar OS-et slippe å bruke tiden på dette, og heller fokusere de viktigste tingene brukeren vil oppnå. 

RTC er også i noen tilfeller mer nøyaktig, men når det kommer til testing blant overklokkings-entusiaster er den altså ikke korrekt. Ifølge HWBOT er ikke AMD-systemer berørt av feilen, kun Intel-plattformen.

Dette mener de er et problem
Dette skriver HWBOT:

«Som et resultat av forskning i helgen har HWBOT-personalet besluttet å invalidere alle tester gjort med med Windows 8. Dette grunnet alvorlige validerings-problemer med gyldigheten til Windows 8' sanntidsklokke (RTC – Real Time Clock), derfor er ikke tester med Windows 8 å stole på. 

Hovedproblemet ligger på måten RTC blir påvirket ved over eller underklokking i operativsystemet. Operativsystemet bruker RTC som referanseklokke, og tester bruker den til å referere til testtiden.»

Et noe komplisert problem
HWBOT er ikke helt sikre på nøyaktig hvorfor dette oppstår, men dette gir litt mer innsikt i problemet:

«Fordi det er mer tid innenfor et sekund kan systemet gjengi flere «frames». Referanseindeksen er selv uvitende om alt dette – for testen er ett sekund fortsatt nøyaktig ett sekund.

Til slutt lager systemet en høyere mengde av «frames» i et lengre tidsrom. Ifølge beregningen for bilder per sekund (FPS – Frames per Second) har «frames» økt, men den «andre» er fortsatt den samme. Du får en høyere score.»

– 8.1 har samme problem
Følgende plattformer er testet. Merk at også 8.1 er berørt (også Intel-hovedkort tilbake med LGA775-sokkel er berørt) av det HWBOT mener er en feil:

(Ill.: HWBOT)

Og her er noen eksempler på hvor feil testingen kan bli:

(Ill.: HWBOT)

Windows 8-maskinen matcher ikke sekundtelleren på en Android-mobiltelefon:

Kilde:
HWBOT

Stikkord: windows 8