Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Telenor tipper at over halvparten av deres ADSL og VDSL-kunder vil få kjappere nett etter den automatiske oppgraderingen.

Nå får over halvparten kjappere Telenor-ADSL

Slik skal de gjøre det.

De aller fleste får Internett via ADSL og VDSL, teknologi som bruker det gamle kobbernettet.

Automatisk oppjustering av hastighet
Og det gamle kobbernettet er ofte av dårlig kvalitet, eller er kveilet på en slik måte at bruker får svært lang avstand mellom seg og sentral. Det er her Telenors automatiske bredbånds-hastigheter skal hjelpe.

«Telenor ruller nå ut dynamisk tildeling av hastighet. Det innebærer at det skjer en automatisk innstilling av den hastigheten som er mest stabil innenfor det produktet kunden har kjøpt. Det vil gi en mer stabil bredbåndslinje», skriver Telenor på sine nettsider.

– Over halvparten får kjappere nett
Ifølge Telenor vil mange få glede av den automatiserte prosessen:

«Foreløpige analyser tyder på at den nye løsningen vil gi over halvparten av Telenors kunder høyere hastighet enn de har i dag – de fleste uten å måtte betale ekstra for det.»

Sparer mange ringeminutter
Prosessen er trolig den samme som blir utført når kunder ringer inn og klager på tregere nett enn hva de betaler for. Forskjellen nå er at Telenor gjør det i en og samme prosess for alle sine kunder, for som Telenor skriver:

«Med den nye dynamiske tildelingen av hastighet blir også behovet for å kontakte Telenor for feilretting på bredbåndslinjene mindre. I tillegg får Telenor et bedre verktøy for mer presis måling av hvilken hastighet kunden kan få.»

Kilde:
Telenor

Stikkord: adsl, telenor