Annonse


Ikke greit med «Insta» og «Gram»

 

Instagram er verdens mest populære bildedelingstjeneste, og brukes i stor utstrekning både på Facebook, Twitter, Tumblr og Flickr.

Ugreit med deler
Som alle andre har de beskyttet navnet sitt, og dermed får ingen andre bruke det.

Men hva med deler av navnet?

Heller ikke det er greit, skal vi tro deres egne, oppdaterte retningslinjer.

Forvekslingsfare
Her heter det blant annet:

Ikke bruk varemerker, navn, domenenavn, brukernavn, logoer eller annet innhold som imiterer eller kan forveksles med Instagram.

Luxogram fikk passet påskrevet
En stakkar som kaller produktet sitt for Luxogram fikk bittert erfare dette. Utviklerne fikk følgende svar da de søkte om å få appen sin inn i Instagram-universet:

«Vi setter pris på din interesse for å utvikle produkter som hjelper folk å dele med Instagram. Selv om vi oppfordrer utviklere til å bygge gode apper med Instagram, kan vi ikke tillate andre programmer å se ut som de kan være offisielle Instagram-programmer eller programmer som er godkjent eller sponset av oss.

Som vi håper du skjønner, er beskyttelse av kjente varemerker veldig viktig for Instagram. For eksempel har det alltid vært mot våre retningslinjer å bruke et navn som høres eller ser ut som «Instagram» eller kopierer utseendet og følelsen av applikasjonen vår. Som vi har avklart i de nye retningslinjene er bruk av «INSTA» og «GRAM» som navn på et program som fungerer med Instagram skadelig for Instagram som merkevare. Det er viktig at du utvikler din egen særegne merkevarebygging for dine applikasjoner, og bruker Instagram varemerker bare i henhold til det som er spesielt godkjent i henhold til våre retningslinjer.»

Ligg unna, Gram Norge!
Med andre ord ligger Insta-dinner, MoneyGram, Gram Norge og Insta-fest tynt an. For bare å nevne noen av selskapene vi fant da vi lot Google søke opp «insta» og «gram» uten forekomst av Instagram.

Kilde:
Techcrunch.com

Annonse


Annonse