Annonse


Microsofts YouTube-app stoppet igjen

Småkranglinga mellom Microsoft og Google-eide YouTube når nye høyder.

Uvenner…
Og vi sier det først som sist: dette begynner å bli en smule komisk, og det beste er at vi kan la oss underholde en smule uten å måtte ta parti.

Fortellingen går altså slik: Microsoft lager sin egen YouTube-app til Windows Phone som ikke viser annonser. Dette liker ikke YouTube. Microsoft ga blaffen, og lanserte likevel en reklamefri app.

…venner… (?)
De to kommer senere til enighet, og Microsoft trekker appen, lover at den skal vise reklame, og begynner å kode. Så tidlig som onsdag denne uken kunne vi melde at den nye, oppdaterte appen, ble lansert på Windows Phone Store, klar for nedlasting.

Annonse


Og nå er altså appen blokkert av YouTube.

…og uvenner igjen
Ifølge Google har Microsofts brytt en avtale, men siden selskapet ikke har et eneste produkt på plattformen, virker det ikke som de er så veldig interesserte i å få dette forholdet til å fungere på lettest mulig måte.

Hva Microsoft har gjort galt vites ikke, YouTube forteller bare at appen fortsatt ikke tilfredstiller Googles lisenskrav.

Microsofts brev
Googles siste blokkering har virkelig fått folkene hos Redmond til å se rødt. Det som så ut som en litt for agressiv putekrig, har endt opp opp med offentlig skittkasting med hele nettet som publikum.

Tilsvaret fra Microsoft, med tittelen «The limits of Google’s openness», er så langt at vi ikke skal oversette alt til norsk (du kan lese hele her), men her er et knippe av hva de har skrevet til Google:

«I mai i fjor, etter at vi lanserte en mye bedre app på vår plattform, protesterte Google på en rekke områder. Vi tok vår app ned, og ble enige om å jobbe med Google for å løse problemene.

Denne uken, etter at vi adresserte hver eneste klage fra Google, re-lanserte vi appen, bare for å få den blokkert.»

Og:

«Vi vet at dette har vært frustrerende, for å si det mildt, for våre kunder. Vi har alltid hatt ett mål: å gi våre brukere en YouTube-opplevelse på Windows Phone som er på linje med YouTube opplevelsen tilgjengelig for Android og iPhone-brukere. 

Googles innvendinger til vår app er ikke bare uforenlig med Googles eget engasjement for åpenhet, men setter også krav til en Windows Phone-app som de selv ikke krever på sin egen plattform eller Apples (som begge bruker Google som standard søkemotor, selvfølgelig).»

Eskalerende konflikt
Det som startet med krangel om en enkel app har altså eskalert til et nivå hvor Microsoft insinuerer at siden de har sin egen søkemotor, ja, da kan de ha det så godt.

Ifølge Microsoft skal de ha blit bedt av Google om å lage en HTML 5-versjon av YouTube-appen. De skjønner ikke hvorfor siden ingen andre (Android, iOS) har en HTML 5-versjon av den, men de satte igang med utviklingen, og skal ha brukt endel ressurser på det.

Programvaregiganten avslutter brevet med å si rett ut at de tror grunnen til Googles blokkering er at de ikke ønsker at YouTube skal være en like god opplevelse på Windows Phone som det er på iOS og Android. Selskapet har bedt Google oppheve blokkeringen, og sier til The Verge at de nå samarbeider med Google for å finne en løsning.

Vi følger utviklingen i denne saken.

Kilder:
TechNet Blogs
The Verge